Τοπικά

Εγκρίθηκε το Open Mall Αλμυρού

Το Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου (Open Mall) Αλμυρού είναι μια πρόταση που κατατέθηκε από τον Δήμο Αλμυρού και το Επιμελητήριο Μαγνησίας σε συνεργασία με την Ένωση Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Επαρχίας Αλμυρού.
Το έργο στοχεύει στην επέκταση του υφιστάμενου «πράσινου δικτύου» και στη δημιουργία ενός ενιαίου σύγχρονου εμπορικού κέντρου, μέσω της αναβάθμισης του δημόσιου χώρου και της ανάδειξης της ταυτότητας της εμπορικής περιοχής του Αλμυρού. Παράλληλα, στοχεύει στη δημιουργία μίας πλατφόρμας ενίσχυσης της τοπικής επιχειρηματικότητας, την αξιοποίηση νέων τεχνολογιών έξυπνης πόλης και έξυπνης βιώσιμης κινητικότητας, καθώς και στην υλοποίηση ενεργειών προβολής και προώθησης του Εμπορικού κέντρου.

Η ένταξη του έργου περιλαμβάνει την επέκταση του υφιστάμενου «πράσινου δικτύου», δηλαδή την κεντρική πλατεία και τους δρόμους που την περιβάλλουν (Βασιλέως Κωνσταντίνου, τμήμα της οδού Αθηνών) και την επέκταση προς βορρά (οδοί Μιχοπούλου, Δ. Αργυροπούλου, Ιάσονος, Μυρμιδόνων, Βασιλέως Γεωργίου) με τη συμπλήρωση και ανάπλαση των οδών (Ερμού, Αθηνάς, Ανθέων, Όθρυος και Γρηγοριάδου), δυτικά της κεντρικής πλατείας και τη συνέχιση της ανάπλασης της οδού Αθηνών ανατολικά.
Το δίκτυο αυτό, μέσω των κατάλληλων δενδροφυτεύσεων, του σωστού σκιασμού του δημόσιου χώρου, της χρήσης ψυχρών υλικών και την εκμετάλλευση των νέων τεχνολογιών θα προάγει τον Δήμο Αλμυρού σε οικολογικό πρότυπο της ευρύτερης περιοχής και θα δημιουργεί ένα ενιαίο εμπορικό κέντρο, με ίδια ποιοτικά χαρακτηριστικά, ώστε όλα τα εμπορικά καταστήματα, να δραστηριοποιούνται κάτω από τους ίδιους όρους και να μην υπάρχει εμπορικό κέντρο δύο ταχυτήτων.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το