Τοπικά

Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία η μίσθωση του γκαράζ της Φιλελλήνων – Δεν θεωρεί απαραίτητη την οικονομοτεχνική μελέτη ο Δήμος 

Χωρίς να κατατεθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου οικονομοτεχνική μελέτη για την αξιοποίηση του γκαράζ της οδού Φιλελλήνων, εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία στη σημερινή συνεδρίαση η ενοικίαση των χώρων.
Το γκαράζ σύμφωνα με τη δημοτική αρχή θα παραδοθεί τέλος Οκτωβρίου με τις παρατάξεις του Ιάσονα Αποστολάκη και του Απόστολου Ριζόπουλου να διαφωνούν για το γεγονός ότι ο Δήμος έδωσε 4,8 εκατομμύρια ευρώ από τα δημοτικά ταμεία για να εκμεταλλευτεί τον χώρο ιδιώτης και όχι ο ίδιος ο Δήμος.

Όπως είπε ο Α. Μπέος, τρεις με τέσσερις όροφοι θα δοθούν για χρήση από τους περιοίκους με χαμηλό αντίτιμο καθώς και στο Πανεπιστήμιο, ενώ ο ιδιώτης που θα αναλάβει τον χώρο θα πρέπει να δεχτεί πως το αντίτιμο για τις δύο πρώτες ώρες στάθμευσης θα είναι ένα ευρώ για κάθε ώρα. Επίσης θα αναλάβει και την καφετέρια του τελευταίου ορόφου.

Στις διαφωνίες για την ενοικίαση του γκαράζ ο Α. Μπέος, απευθυνόμενος στις παρατάξεις του Ιάσονα Αποστολάκη και του Α. Ριζόπουλου, αποκάλεσε τα μέλη τους άνεργα και κοπρίτες…

Η δημοτική αρχή εκτιμά πως το γκαράζ θα αποφέρει 300.000 ευρώ τον χρόνο, ενώ ο Α. Μπέος εκτίμησε ότι ο διαγωνισμός θα αποβεί άγονος.

Οι επικεφαλής των δύο παρατάξεων τόνισαν πως η δημοτική αρχή παραχωρεί ένα «φιλέτο σε ιδιώτη, ενώ η παράταξη της κ. Νάνσυς Καπούλα μέσω της κ. Βίκυς Μήτρου που τοποθετήθηκε στη συνεδρίαση, στήριξε την απόφαση της παραχώρησης.

Ο κ. Αποστολάκης σημείωσε πως ο Δήμος προχωρά σε μια “μπίζνα” με απόσβεση που δεν πρόκειται να γίνει ούτε σε 40 χρόνια και ο Α. Μπέος απάντησε:

«Επειδή ξέρω ο χώρος ο δικός σας τι βρωμό……ς βγάζει, γι’ αυτό είπα να κάνετε προτάσεις για το θέμα. Μπίζνα κάνετε εσείς. Η δημοτική αρχή από το 2014 μέχρι σήμερα έχει πάρει τα διαπιστευτήρια. Και να μην σας πω τι ποσοστό θα πάρουμε το 2022. Είσαι πολύ μικρός», ήταν η απάντηση.

Αντίθετος με την ανάγκη μελέτης βιωσιμότητας για την δημοτική επένδυση του γκαράζ εμφανίστηκε ο αντιδήμαρχος Θάνος Θεοδώρου.

“Μελέτη βιωσιμότητας κάνουν οι επιχειρήσεις που κάνουν επενδύσεις. Εδώ είμαστε Δήμος. Δεν έχουμε καμία βιασύνη να γίνει απόσβεση σε 4 χρόνια. Η δημοτική αρχή ξεπάγωσε το έργο και θα λύσει και άλλα θέματα εκτός από το κυκλοφοριακό”.

Ο Α. Παπαδούλης πρότεινε να “νοικιάσει” ο δήμος εργολάβο που θα λειτουργεί το γκαράζ και να καρπώνεται ο ίδιος τα έσοδα.

«Όταν θα βγουν δύο άγονοι διαγωνισμοί, τότε ο τρίτος που θα καταθέσει προσφορά θα πάρει το κτίριο στην τιμή που θέλει», είπε ο Α. Παπαδούλης.

«Αν συμφέρει τον ιδιώτη και βγαίνει με 300.000 ευρώ, θα το πάρει Αν δεν τον συμφέρει, θα βγει άγονος ο διαγωνισμός. Ο τρίτος θα το πάρει αν μας συμφέρει. Αν όχ,ι τότε θα γίνει όπως τα λέτε κ. Παπαδούλη και θα το λειτουργήσουμε εμείς. Εμείς θα κάνουμε εγκαίνια τον Οκτώβριο του 2020», απάντησε ο Α. Μπέος.

Στην ίδια συνεδρίαση ο Α. Μπέος ανακοίνωσε ότι η δημοτική αρχή θα παρουσιάσει μελέτη για αξιοποίηση 11.500 στρεμμάτων για φωτοβολταϊκά πάρκα.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το