ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

κυκλο – φ – οριακα

Άρθρα

«Έφυγε» από τη ζωή ο Γιάννης Μπαρούνης

Τοπικά

«Έφυγε» από τη ζωή η Καλλιόπη Ζούπη

Τοπικά

Ο καιρός σήμερα στον Βόλο

Τοπικά

Τοπικά

Εγκρίθηκε η εγκατάσταση υποβρύχιου καλωδίου μεταφοράς ρεύματος στα νησιά των Βορείων Σποράδων

Υπεγράφη από τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, στις 11 Απριλίου του 2018, ο τεχνικός φάκελος για την εγκατάσταση υποβρύχιου καλωδίου μεταφοράς ρεύματος, μέσω του διαύλου Πηλίου- Σκιάθου, σύμφωνα με απάντηση που δόθηκε στο βουλευτή Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστου Μπουκώρου.
Σύμφωνα, λοιπόν, με την απάντηση του αρμόδιου υπουργού, «Η προβλεπόμενη από το άρθρο 14 του Ν.2971/2001 (Α΄285) γνωμοδότηση της αρμόδιας Διεύθυνσης Λιμενικών και Κτιριακών Υποδομών της Γενικής Νησιωτικής Πολιτικής επί του τεχνικού φακέλου για την παραχώρηση δικαιώματος χρήσης χώρων αιγιαλού και συνεχόμενου θαλάσσιου, για εκτέλεση έργων, στις θέσεις Βρωμονέρι Πηλίου και Αγία Ελένη Σκιάθου, για την εγκατάσταση υποβρύχιου καλωδίου στον δίαυλο Πηλίου- Σκιάθου, Π.Ε. Μαγνησίας και Π.Ε. Σποράδων, υπεγράφη στις 11/4/2018».
Δεν είναι γνωστό, αν τα έργα θα ολοκληρωθούν εν όψει της τουριστικής περιόδου του 2018, είναι βέβαιο όμως ότι θα έχουν δοθεί σε χρήση για την τουριστική περίοδο του 2019, εξασφαλίζοντας την επαρκή ηλεκτροδότηση στα νησιά των Βορείων Σποράδων, στα οποία από φέτος αναμένεται η ζήτηση να αυξηθεί.
Υπενθυμίζεται ότι, κατά την περσινή τουριστική περίοδο σε πολλούς νησιωτικούς τουριστικούς προορισμούς (Σαντορίνη, Μήλος) υποδομές και δίκτυα κατέρρευσαν. Συγκεκριμένα, το νησί της Σαντορίνης είχε μείνει για αρκετές ημέρες χωρίς ρεύμα, με μεγάλες συνέπειες στο τουριστικό προϊόν. Ανάλογη πιθανότητα παρουσιάζεται εν όψει και της νέας τουριστικής περιόδου, αλλά και των επόμενων ετών και για τα νησιά των Βορείων Σποράδων, αν δεν προχωρήσει το συγκεκριμένο έργο, για το οποίο ΑΔΜΗΕ και ΔΕΔΔΗΕ έχουν εκπονήσει τις αναγκαίες μελέτες και δεσμεύσει τους απαιτούμενους πόρους.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το