Τοπικά

Εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου η διοικητική αποβολή για την πισίνα του Valis

Την διοικητική αποβολή της ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία «Π.Μποτσιβάλης Α.Ε.» από τον κοινόχρηστο χώρο που έχει καταληφθεί με αυθαίρετες κατασκευές επί της οδού Ηρώων Πολυτεχνείου εντός εγκεκριμένου σχεδίου πόλεως της Αγριάς (ξενοδοχείο Valis), ενέκρινε το δημοτικό συμβούλιο στη σημερινή του συνεδρίαση, κάνοντας αποδεκτή την σχετική εισήγηση της αρμόδιας υπηρεσίας.

Στην «βροχή» ερωτήσεων από συμβούλους της αντιπολίτευσης απάντησε η Διευθύντρια Πολεοδομίας κ. Τσοπουρίδου η οποία εξήγησε μεταξύ άλλων ότι στο ξενοδοχείο έγινε αυτοψία της Υπηρεσίας το 2013. Ωστόσο, δεν βεβαιώθηκαν πρόστιμα μέχρι να τελεσιδικήσει η υπόθεση στο Συμβούλιο Πολεοδομικών Θεμάτων. “Είναι έκταση που ανήκει στον Δήμο. Από την οικοδομική άδεια φαίνεται οτι το ξενοδοχείο πήρε ρεύμα το 2008 αλλά δεν ξέρω αν είχε τότε αυτές τις αυθαίρετες κατασκευές. Για άλλες ιδιοκτησίες που είναι στον δρόμο προς διάνοιξη, δεν διαπιστώθηκαν παράνομες αυθαίρετες κατασκευές», επισήμανε η κ. Τσοπουρίδου.

Ο Μαργαρίτης Πατσιαντάς εξέφρασε τη σύμφωνη γνώμη του να προχωρήσει η διοικητική αποβολή, σύμφωνα με την εισήγηση, και να αποκατασταθεί η νομιμότητα, ενώ διερωτήθηκε αν θα έπρεπε να είχε κληθεί στο Συμβούλιο και ο ενδιαφερόμενος.

Η επικεφαλής της «Επιλογής Ευθύνης» Νατάσα Οικονόμου υπογράμμισε ότι η υπηρεσία έχει κινηθεί σωστά από το 2013 ως σήμερα και με τη σειρά της υπεραμύνθηκε της νομιμότητας. Ωστόσο, επισήμανε τις συνέπειες για τον Δήμο σε περίπτωση που υπάρχει εκκρεμοδικία και μελλοντικά ο ιδιοκτήτης δικαιωθεί. «Αν ο Δήμος προχωρήσει σε κατεδάφιση τι θα κάνει τότε; Θα να το ξαναχτίσει;», ρώτησε η κ. Οικονόμου.
Την άποψη ότι δεν υπάρχει εκκρεμοδικία εξέφρασε ο αντιδήμαρχος Δ. Λιβογιάννης.

Υπέρ της διοικητικής αποβολής τάχθηκε επίσης ο Απ. Νάνος, ενώ από την κίνηση «Μαζί για τον Βόλο» ο δημοτικός σύμβουλος Κ. Γαργάλας σημείωσε ότι πρέπει να τηρείται η ισονομία σε όλες τις περιπτώσεις, υπενθυμίζοντας ότι πριν από λίγο καιρό το Δημοτικό Συμβούλιο πήρε απόφαση για διοικητική αποβολή που αφορούσε το ΞΕΝΙΑ, αλλά δεν υλοποιήθηκε ποτέ, όπως είπε.

Ο κ. Γαργάλας εκτίμησε, μάλιστα, ότι δεν είναι καθόλου τυχαίος ο χρόνος που προωθείται η διοικητική αποβολή για το Valis, αφήνοντας υπονοούμενα για την κόντρα στελεχών της δημοτικής αρχής με τον ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου κ. Μποτσιβάλη, με φόντο το ποδόσφαιρο. Χαρακτηριστικά απέδωσε την πρωτοβουλία στην «φλόγα που έχει ανάψει μεταξύ θεσμικών και εξωθεσμικών παραγόντων με τον συγκεκριμένο ιδιοκτήτη ξενοδοχείου».

Ο ίδιος εκτίμησε ότι θα πρέπει να διερευνηθεί καλύτερα το θέμα από τη Νομική Υπηρεσία και πρότεινε την αναβολή του, αίτημα το οποίο δεν έγινε δεκτό. Κατόπιν τούτου ανακοίνωσε ότι ψηφίζει λευκό αν και δήλωσε θετικός στην τοποθέτηση της Υπηρεσίας.

Απαντώντας στην επισήμανση Γαργάλα για το Ξενία, ο δήμαρχος Θ. Θεοδώρου υποστήριξε ότι το θέμα είχε αποσυρθεί, καθώς η επιχείρηση μπήκε σε διαδικασία ρύθμισης, και κατηγόρησε τον Κ. Γαργάλα για προσπάθεια παραπληροφόρησης.

Εκτός από τον κ. Γαργάλα, λευκό ψήφισαν επίσης οι Ελένη Μεϊκοπούλου και Μ. Δραμητινός, ενώ την εισήγηση ενέκριναν όλες οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης. Από την ψηφοφορία απείχε ο Ι. Λαίνας.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Τζέιμι Φοξ: Η γυναίκα που τον μήνυσε για σεξουαλική επίθεση θέλει η ταυτότητά της να παραμείνει κρυφή

Η γυναίκα που μήνυσε τον Τζέιμι Φοξ για μια υποτιθέμενη σεξουαλική επίθεση το 2015 ζήτησε…

2 Δεκεμβρίου 2023

90χρονος συνελήφθη για σεξουαλική παρενόχληση σε 16χρονη στην Αμαλιάδα

Μια 16χρονη μαθήτρια έπεσε θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης στην Αμαλιάδα στην οδό Βύρωνος από έναν 90χρονο.…

2 Δεκεμβρίου 2023

Με ηγέτη Κουτίνα και καθοριστικό Βερτζάγια η Νίκη 82-69 τον Πρωτέα Γρεβενών

Τεράστιας σημασίας επιτυχία σημείωσε η Νίκη κερδίζοντας 82-69 τον μαχητικό Πρωτέα Γρεβενών στο Κλειστό Ν.…

2 Δεκεμβρίου 2023

Τεχνητή νοημοσύνη: Οι 5 περιζήτητες θέσεις εργασίας AI με μισθό 120.000 δολ. – Από το σπίτι

Δεν χρειάζεται να εργάζεστε στον τομέα της τεχνολογίας για να βρείτε μια επικερδή θέση εργασίας…

2 Δεκεμβρίου 2023

Σύνοδος ΟΗΕ για το Κλίμα: 117 χώρες συμφώνησαν να τριπλασιάσουν την παγκόσμια ικανότητα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας

Περίπου 117 κυβερνήσεις δεσμεύτηκαν σήμερα να τριπλασιάσουν την παγκόσμια ικανότητα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας έως το…

2 Δεκεμβρίου 2023

Τρόμος στη Φθιώτιδα: Ανατίναξαν ΑΤΜ και το πήραν μαζί τους – Απείλησαν με όπλο αυτόπτη μάρτυρα!

Αναστάτωση προκλήθηκε στο Μαρτίνο Φθιώτιδας, τα ξημερώματα του Σαββάτου έπειτα από έκρηξη που σημειώθηκε σε…

2 Δεκεμβρίου 2023