Τοπικά

Εγκρίθηκαν οι όροι δημοπρασίας για την εκμίσθωση ακινήτου στο κέντρο του Βόλου που θα αξιοποιηθεί για πάρκινγκ

Εγκρίθηκαν ομόφωνα από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Βόλου οι όροι για την διεξαγωγή της δημοπρασίας σχετικά με τη μίσθωση ακινήτου στην περιοχή του Αγ. Νικολάου, που αναζητεί ο Δήμος Βόλου προκειμένου να το αξιοποιήσει ως χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων για να αποσυμφορηθεί το κέντρο της πόλης.

 
Ειδικότερα, ο Δήμος Βόλου αναζητά ακίνητο έκτασης 600 ως 800 τμ. που να βρίσκεται στην περιοχή μεταξύ των οδών Γκλαβάνη-Μαυροκορδάτου- Δημητριάδος – 28ης Οκτωβρίου.
Σύμφωνα με τον επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση» Απόστολο Νάνο, στην περιοχή όπου αναζητά οικόπεδο ο Δήμος Βόλου υπάρχει ακίνητο το ανήκει στην οικογένεια Πιτσιώρη.

 
Όπως αποφάσισε η Οικονομική Επιτροπή, η δημοπρασία θα είναι μειοδοτική, φανερή και προφορική και θα διεξαχθεί στο πρώην Δημαρχιακό Κατάστημα Ν. Ιωνίας.
Η διάρκεια της μίσθωσης ορίζεται μέχρι 31 Αυγούστου 2019 ενώ το μίσθωμα που θα επιτευχθεί από τη δημοπρασία, θα καταβάλλεται ανά τρίμηνο και στο τέλος κάθε τριμήνου από τον Δήμο Βόλου με ένταλμα πληρωμής.

 
Στους όρους της διακήρυξης αναφέρεται επίσης πως ο Δήμος Βόλου, ως μισθωτής, μπορεί να προβεί κατά τη διάρκεια της μίσθωσης σε μονομερή λύση της σύμβασης χωρίς καμία αποζημίωση στον εκμισθωτή, εάν ο Δήμος μεταφερθεί σε ιδιόκτητο ακίνητο ή αν προσφερθεί σε αυτό, από τρίτο ή δωρεάν χρήση κατάλληλου ακινήτου για τον υπόλοιπο χρόνο της μίσθωσης.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το