Τοπικά

Εγκρίθηκαν από το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου τα ανταποδοτικά τέλη για το 2023

Κατά πλειοψηφία ψηφίστηκε από το δημοτικό συμβούλιο Βόλου ο καθορισμός των ανταποδοτικών τελών για το έτος 2023. «Από το 2014 που αναλάβαμε μέχρι σήμερα έχουμε μειωθεί τα τέλη σε όλα τα επίπεδα. Παραλάβαμε και μειώσαμε. Και κάνουμε και έργα» ξεκαθάρισε ο δήμαρχος Αχιλλέας Μπέος απαντώντας στις ερωτήσεις και τοποθετήσεις των επικεφαλής των αντιπολιτεύσεων. Όπως ανέφερε ο επικεφαλής της παράταξης «Μαζί για τον Βόλο» Ιάσονας Αποστολάκης «καλώς η δημοτική δεν αυξάνει τα δημοτικά τέλη» ωστόσο πρότεινε μείωση στις τιμές ζώνης προκειμένου να μείνουν ίδια τα τέλη και σε αυτούς που είδαν αύξηση λόγω αύξησης των τετραγωνικών. Σημείωσε ότι είναι λάθος ο υπολογισμός των δημοτικών τελών αλλά δεν είναι ευθύνη της δημοτικής αρχής αλλά της κεντρικής διοίκησης . «Μπορεί να υπάρχει ένα κίνητρο για όσους ανακυκλώνουν ή κάνουν κομποστοποίηση με έμμεση μείωση των δημοτικών τελών» είπε και δήλωσε ότι ψηφίζει αρνητικά.
Από την πλευρά του ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Βόλου Απόστολος Ριζόπουλος αναφερόμενος στα τέλη καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού, επισήμανε ότι η επιβολή των ανταποδοτικών τελών είναι μια έμμεση φορολογία. Όπως ανέφερε τα αδήλωτα τετραγωνικά αυξήθηκαν κατά 700.000 και έτσι αυξάνεται η είσπραξη κατά 1,2 εκ. ευρώ από τον Δήμο. «Η δημοτική αρχή πρέπει να προχωρήσει σε μείωση των ανταποδοτικών τελών κατά 50% με προοπτική να καταργηθούν» πρόσθεσε.
Απαντώντας ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Ανδρέας Ζέρβας ανέφερε ότι από το 2015 έγινε μείωση 15% στη Νέα Ιωνία στον δημοτικό φόρο και ανέφερε και άλλες περιοχές όπου έγινε πολύ μεγάλη μείωση. Παράλληλα ανέφερε ότι για τα δημοτικά τέλη στη Νέα Ιωνία υπάρχει μείωση 15% + 22% μείωση στην Α και Β Ζώνη και στη Ν. Αγχίαλο 15% + 17%.
«Παρά τις μειώσεις των τελών, καταφέραμε να αναβαθμίσουμε και τον στόλο στην Καθαριότητα, και την ποιότητα και την ποσότητα στον ηλεκτροφωτισμό» πρόσθεσε.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το