Τοπικά

Εγκρίθηκαν 19 Τμήματα Υποδοχής για αλλοδαπούς στη Μαγνησία

Στα 19 ανέρχονται τα Τμήματα των Τάξεων Υποδοχής, τα οποία προτάθηκαν από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας προς το υπουργείο Παιδείας, για να λειτουργήσουν τη νέα φετινή σχολική χρονιά.
Το υπουργείο Παιδείας με απόφασή του πριν λίγες ημέρες ενέκρινε τη λειτουργία αυτών των τμημάτων για τα Δημοτικά Σχολεία, που ζήτησε η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και αναμένεται η κάλυψή τους με αναπληρωτές εκπαιδευτικούς.
Στα Τμήματα των Τάξεων Υποδοχής ενισχύονται διδακτικά τα προσφυγόπουλα και οι αλλοδαποί μαθητές. Επίσης συμμετέχουν και Ρομά μαθητές.
Ως επί το πλείστον η κάλυψη των Τμημάτων αυτών με διδακτικό προσωπικό γίνεται κυρίως από τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς. Το ενδιαφέρον είναι πως κάθε χρόνο αυξάνονται, αφού υπάρχει επιθυμία και από τους πρόσφυγες, να ενταχθούν στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Φέτος ζητήθηκαν για τη Μαγνησία 19 Τμήματα, τα οποία πρέπει να αποτελούν και τον μεγαλύτερο αριθμό των τελευταίων χρόνων.
Ο διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας κ. Γιώργος Πολύζος δήλωσε πως «από το υπουργείο Παιδείας μάς ζητήθηκε να του αποστείλουμε τον αριθμό τμημάτων για Τάξεις Υποδοχής, που χρειαζόμαστε για την ερχόμενη σχολική χρονιά. Βάσει των στοιχείων και της κατάστασης που υπάρχει στα σχολεία, εμείς τελικά ζητήματα 19 Τμήματα. Και είναι θετικό που το υπουργείο Παιδείας ενέκρινε τις προτάσεις μας».

Πιο αναλυτικά, τα σχολεία για τα οποία έχουν ζητηθεί τμήματα Τάξεων Υποδοχής, είναι τα εξής: 5ο Δημοτικό Βόλου, 33ο Δημοτικό Βόλου, 1ο Δημοτικό Νέας Ιωνίας, 2ο Δημοτικό Νέας Ιωνίας, 10ο Δημοτικό Νέας Ιωνίας, 1ο Δημοτικό Αγριάς, 1ο Δημοτικό Πορταριάς, 5ο Δημοτικό Αλμυρού, 2ο Δημοτικό Φερών Βελεστίνου, Δημοτικό Αργαλαστής, Δημοτικό Τσαγκαράδας, 1ο Δημοτικό Σκιάθου, 2ο Δημοτικό Σκιάθου και 1ο Δημοτικό Σκοπέλου.
Σε κάποια σχολεία προτείνεται η δημιουργία και δεύτερου τμήματος. Στο 5ο Δημοτικό Βόλου είχαν φοιτήσει πέρσι οι πρόσφυγες μαθητές από τις εγκαταστάσεις του πρώην Μόζα.

Σημειώνεται πως για τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, όπου επίσης τα τελευταία χρόνια λειτουργούν τμήματα Τάξεων Υποδοχής, ακόμη από το υπουργείο Παιδείας δεν ζητήθηκε να του αποσταλούν στοιχεία.
Στο μεταξύ, εντός των ημερών αναμένεται να αρχίσουν οι συνεδριάσεις του ΠΥΣΠΕ, με στόχο την τοποθέτηση των αποσπασμένων εκπαιδευτικών, καθώς και όσων είναι λειτουργικά υπεράριθμοι και των νεοδιόριστων της Ειδικής Αγωγής. Επίσης θα καλυφθούν και θέσεις διευθυντών σε σχολεία, που προέκυψαν κενά.

Παράλληλη Στήριξη
Επίσης από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης εστάλη στο υπουργείο Παιδείας ο αριθμός παιδιών σε Δημοτικά, που χρειάζονται την Παράλληλη Στήριξη, δηλαδή και δεύτερο δάσκαλο μέσα στην αίθουσα, για να βοηθιούνται ακόμη περισσότερο στη λήψη των γνώσεων. Όπως τόνισε ο κ. Πολύζος, «υπάρχουν 70 παιδιά σε Δημοτικά, που έχουν λάβει τις γνωματεύσεις από το ΚΕΣΥ και χρειάζονται να ενταχθούν στον θεσμό της Παράλληλης Στήριξης».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το