Τοπικά

Εγκρίθηκαν 100 προσλήψεις συμβασιούχων στους Δήμους της Μαγνησίας 

Στην έγκριση πρόσληψης χιλιάδων συμβασιούχων σε Δήμους προχώρησε ο Υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης.
Συγκεκριμένα, με την αριθμ. 34431/5.5.2021 Απόφασή του, που δημοσιεύθηκε την 6η Μαΐου, εγκρίθηκε η πρόσληψη 2.044 ατόμων με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου (ΙΔΟΧ), διάρκειας έως οκτώ (8) μήνες, σε υπηρεσίες ανταποδοτικού χαρακτήρα των Δήμων.

Για τους Δήμους της Μαγνησίας εγκρίθηκαν συνολικά 100 προσλήψεις συμβασιούχων. Ειδικότερα, στον Δήμο Βόλου αντιστοιχούν 67 προσλήψεις, στον Δήμο Ζαγοράς-Μουρεσίου 10, στον Δήμο Ρήγα Φεραίου 3, στον Δήμο Σκιάθου 10, στον Δήμο Σκοπέλου 7 και στον Δήμο Αλοννήσου 3.

Συνολικά για όλους τους Δήμους της χώρας προκαλείται δαπάνη 19.168.632,00 ευρώ σε βάρος των προϋπολογισμών των εν λόγω Δήμων, η οποία θα αντιμετωπισθεί αποκλειστικά από ίδια έσοδα ανταποδοτικού χαρακτήρα που εισπράττουν οι συγκεκριμένοι Δήμοι, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, για τις αντίστοιχες με την πρόσληψη παρεχόμενες υπηρεσίες.

Επισημαίνεται ότι, δεδομένης της έγκρισης του Υπουργού, για την εξέλιξη των διαδικασιών προσλήψεων στο εξής (π.χ. υποβολή αιτήσεων κλπ), οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να παρακολουθούν και να ενημερώνονται από τους Δήμους για τους οποίους εγκρίθηκαν οι συγκεκριμένες προσλήψεις.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το