Τοπικά

Εγκρίσεις περιβαλλοντικών όρων για νέες επενδύσεις στη Θεσσαλία

apokentromeni

Υπογράφηκαν από τη Γενική Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας, κ. Καλλιόπη Γερακούδη, αποφάσεις έγκρισης περιβαλλοντικών όρων για τρεις νέες επενδύσεις στη Θεσσαλία, στον τομέα της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, και μια δημοτική γεώτρηση.
Οι επενδύσεις αφορούν: α) την εγκατάσταση και λειτουργία σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με καύση συσσωματωμάτων (pellets) βιομάζας, ισχύος 5MWe, φερόμενης ιδιοκτησίας της “RENECO Ο.Ε.”, που πρόκειται να εγκατασταθεί σε αγροτεμάχιο στο Δήμο Σοφάδων της Π.Ε. Καρδίτσας, β) την εγκατάσταση και λειτουργία σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας και αξιοποίησης βιομάζας με τη μέθοδο της αεροποίησης, ισχύος 100 ΚWe, φερόμενης ιδιοκτησίας της εταιρίας “ΤΖΙΟΥΜΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ”, που πρόκειται να εγκατασταθεί στο Δήμο Τυρνάβου, και γ) την εγκατάσταση και λειτουργία σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από αξιοποίηση βιομάζας με τη μέθοδο της αεροποίησης, ισχύος 500 KWe, φερόμενης ιδιοκτησίας της «ΓΙΑΝΝΟΥΛΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΒΙΟΜΑΖΑΣ Ι.Κ.Ε.», που πρόκειται να εγκατασταθεί στη Γιάννουλη Λάρισας.
Επίσης, υπογράφηκε απόφαση έγκρισης περιβαλλοντικών όρων για δημοτική αρδευτική γεώτρηση στο Δήμο Καρδίτσας, μετά από σύμφωνη γνώμη του ΠΕΣΠΑ Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το