Τοπικά

Εγκλωβισμένος στην Ελλάδα 25χρονος Βέλγος φυσιολάτρης που συνελήφθη στο Πλιασίδι Πηλίου

«Όμηρος» στην Ελλάδα είναι ένας 25χρονος Βέλγος, που είχε συλληφθεί στις 18 Απριλίου στις εγκαταστάσεις της Πολεμικής Αεροπορίας στο Πλιασίδι Πηλίου, με την κατηγορία της κατασκοπείας.
Στον Βέλγο είχαν επιβληθεί περιοριστικοί όροι, μεταξύ των οποίων η μη έξοδός του από τη χώρα, μέχρι να ολοκληρωθεί η ανάκριση, ωστόσο επειδή η διαδικασία αυτή ακόμη δεν έχει περαιωθεί, ο 25χρονος παραμένει εγκλωβισμένος στην Ελλάδα…

Μάλιστα η υπόθεση έχει λάβει πολιτικές διαστάσεις, αφού το βελγικό υπουργείο Εξωτερικών έχει κάνει παρέμβαση στο αντίστοιχο ελληνικό, ενώ βελγικές εφημερίδες έχουν αναδείξει το ζήτημα, δυσφημίζοντας ακόμη μια φορά την ελληνική γραφειοκρατία.

Ο 25χρονος Βέλγος φυσιολάτρης είχε ξεκινήσει πεζός από τη Μακρινίτσα για να μεταβεί στο Πουρί στις 18 Απριλίου, μια διαδρομή 8 ωρών περίπου και για κακή του τύχη είχε πέσει πάνω σε περίπολο ανδρών της Πολεμικής Αεροπορίας, της 9ης Μοίρας Σταθμού Ελέγχου και Προειδοποίησης (ΜΣΕΠ) στο Πλιασίδι, με αποτέλεσμα να συλληφθεί για κατασκοπεία, καθώς είχε φωτογραφίσει με την αναλογική του φωτογραφική μηχανή το ραντάρ της Αεροπορίας. Σημειώνεται ότι η εγκατάσταση της Πολεμικής Αεροπορίας δεν είναι περιφραγμένη, ούτε έχει σηματοδότηση απαγόρευσης προσέγγισης.

Ο Βέλγος που βρισκόταν από τον περασμένο Οκτώβριο στην Ελλάδα, είχε αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, ένας εκ των οποίων ήταν να μην εξέλθει από την Ελλάδα και μέχρι να περαιωθεί η ανακριτική διαδικασία. Λόγω ωστόσο των διπλών εκλογών η εν λόγω διαδικασία καθυστερεί να ολοκληρωθεί και ο 25χρονος βρίσκεται εγκλωβισμένος εδώ και δύο μήνες περίπου στη χώρα, διαμένει σε διάφορους φίλους του Έλληνες στην Αθήνα, αλλά αντιμετωπίζει πλέον πρόβλημα οικονομικό και επιθυμεί να επιστρέψει στην πατρίδα του.

Χθες μάλιστα συνήγορός του επισκέφθηκε την Εισαγγελία Πρωτοδικών Βόλου και κατέθεσε αίτηση αποκατάστασης περιοριστικού όρου, έτσι ώστε να καταστεί δυνατή η αναχώρησή του για τις Βρυξέλλες και να κληθεί πλέον ως κατηγορούμενος στη δίκη του, όποτε κι αν αυτή διεξαχθεί.

Σύμφωνα με έγκυρες πηγές, ελέγχονται τα τηλεφωνήματα που είχε κάνει με το κινητό του τηλέφωνο, ενώ αρχικά όταν είχε συλληφθεί από τους σμηνίτες και είχε παραδοθεί στους αστυνομικούς του Τμήματος Βορείου Πηλίου, είχε κατηγορηθεί σε βαθμό κακουργήματος, για είσοδο σε στρατιωτικό χώρο και φωτογράφιση στρατιωτικής εγκατάστασης. Αργότερα η κατηγορία του μετατράπηκε σε κατασκοπεία σε βαθμό πλημμελήματος.
Ο ίδιος φέρεται να είχε δηλώσει ότι του αρέσει η φύση και από τον περασμένο Οκτώβριο βρισκόταν στην περιοχή του Πηλίου, όπου πραγματοποιούσε περιηγήσεις. Μάλιστα, διέμενε σε σκηνή μέσα στο δάσος και παντού μετακινούταν πεζός.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το