Τοπικά

“Έγκλημα στου Λεβεντέρη” φοβούνται οι εργαζόμενοι- Αγωνιούν για ενδεχόμενο λουκέτο

DSC08707

Σε αβεβαιότητα βρίσκονται οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο «Λεβεντέρης», με υποψίες ακόμα και για λουκέτο, όπως ανέφεραν σε σημερινή συνέντευξη τύπου εκπρόσωποι του Σωματείου εργαζομένων. Η εταιρεία έχει προχωρήσει σε εκ περιτροπής εργασία πριν από τρία χρόνια, ενώ στο παρελθόν στο εργοστάσιο λειτουργούσαν τρεις βάρδιες και οι εργαζόμενοι δούλευαν και τα σαββατοκύριακα.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Σωματείου Βενιζέλος Λούπας η εταιρεία προχώρησε και δύο φορές σε πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου, ωστόσο έφυγαν μόνο τέσσερις εργαζόμενοι. Ανέφερε επίσης πως εδώ και τρεις εβδομάδες οι εργαζόμενοι έχουν προχωρήσει σε 4ωρη στάση εργασίας ενώ δεν έχουν λάβει καμία απάντηση από την εργοδοσία για το που βαδίζει η κατάσταση.
Μάλιστα η εργοδοσία προχώρησε και σε τρεις απολύσεις ενώ επιθυμεί να απολύσει ακόμη 7 με 10 άτομα.
Οι εργαζόμενοι φάνηκαν έτοιμοι για υποχωρήσεις και όπως ανέφερε ο κ. Λούπας το lock out φαντάζει το πιθανότερο σενάριο εφόσον κανείς από την εργοδοσία δεν τους λέει τι θα συμβεί.
Από πλευράς του ο αντιπρόεδρος του Σωματείου Απόστολος Τάκος ανέφερε πως η εταιρεία είχε σχεδιάσει τη στρατηγική της από την αρχή και στόχος της ήταν να σταματήσει η παραγωγή και η εταιρεία να περάσει στο εμπόριο.
Κάλεσε μάλιστα τις αρμόδιες υπηρεσίες να γίνει έλεγχος στο εργοστάσιο για να διαπιστώσουν αν γίνεται παραγωγή και για να δουν «το έγκλημα στο “Λεβεντέρης”».
Όπως είπε η εταιρεία δεν χρωστάει πουθενά και υπάρχουν πελάτες όπως η ΔΕΗ και τα Ελληνικά Καλώδια. Κατήγγειλε επίσης πως ενώ οι μισθοί τους καθυστερούν κάποιες ημέρες και δεν έχουν πληρωθεί για τον Μάιο, ωστόσο οι αποζημιώσεις δόθηκαν αμέσως.

Οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε στάση αναμονής και περιμένουν ενημέρωση για τη συνάντηση στην επιθεώρηση εργασίας.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το