Ελλάδα

Έγκλημα στο Γέρακα: Στο περιβάλλον του άτυχου ιερέα ψάχνουν τον δολοφόνο

Το θύμα και ο δράστης πρέπει να ήταν γνωστοί. Σε αυτό το συμπέρασμα φαίνεται να έχουν καταλήξει οι αστυνομικοί που έχουν αναλάβει να εξιχνιάσουν την υπόθεση δολοφονίας του άτυχου Αρχιμανδρίτη Ιερόθεου ο οποίος χθες, Τρίτη, βρέθηκε δολοφονημένος στο κρεβάτι του.

Η Αστυνομία αναζητά τον δολοφόνο του 46χρονου Αρχιμανδρίτη Ιεροθέου στο ευρύτερο κοινωνικό του περιβάλλον και σε πρόσωπα που κάτα πάσα πιθανότητα είχαν προσωπικές διαφορές μαζί του ή κάτι συνέβη στιγμιαία ανάμεσά τους. Το στοιχείο που οδηγεί τους αξιωματικούς της ασφάλειας στο συγκεκριμένο συμπέρασμα είναι η διαπίστωση του ιατροδικαστή ότι ο ιερωμένος είχε ξυλοκοπηθεί άγρια, πριν δολοφονηθεί.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των αστυνομικών που συνθέτουν το παζλ της δολοφονίας προσπαθώντας να συμπληρώσουν όλα τα κενά στο «κάδρο», ο ιερέας άνοιξε την πόρτα στον δολοφόνο του ενώ το έγκλημα δεν φαίνεται να ήταν προμελετημένο αφού ο δολοφόνος δεν χρησιμοποίησε κάποιο όπλο, αλλά ένα αντικείμενο που βρήκε στο χώρο – το μαξιλάρι. Μάλιστα, οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι μετά τη δολοφονία του αρχιμανδρίτη έκανε προσπάθεια να σκηνοθετήσει σκηνικό ληστείας, ώστε να αποπροσανατολίσει τις έρευνες για τον εντοπισμό του. Γι’ αυτό, άλλωστε, εκτιμούν ότι έσπασε έπιπλο και πήρε μαζί του κοσμήματα και ιερατικά αντικείμενα.

Ο Αρχιμανδρίτης ήταν εκείνος που άνοιξε την πόρτα -δεν υπάρχουν ίχνη παραβίασης στο διαμέρισμα- ενώ φορούσε τις πυζάμες μου, γεγονός που δείχνει ότι είχε άνεση με τον επισκέπτη του, ενώ και το σκυλάκι του ιερωμένου, σύμφωνα με τις μαρτυρίες των γειτόνων δεν ακούστηκε να γαβγίζει, πράγμα που έκανε όταν πλησίαζαν άγνωστοι.

Οι αστυνομικοί εξάγουν τα συμπεράσματά τους για τη σύνθεση του προφίλ του δολοφόνου από το ίδιο το σκηνικό του φόνου. Ο ξυλοδαρμός δείχνει θυμό και ένταση, ενώ ο δράστης ακινητοποίησε το θύμα δένοντάς το χειροπόδαρα με κορδόνια παπουτσιών- άλλο ένα στοιχείο που δείχνει ότι δεν υπήρχε προμελέτη του εγκλήματος. Ο δράστης σε κατάσταση οργής έβαλε σκοινί στο στόμα του θύματος, πριν του σφίξει το μαξιλάρι πάνω στο πρόσωπο, προκαλώντας του ασφυκτικό θάνατο.

Σέρβιρε τον φονιά του
Ένα ακόμη σημαντικό στοιχείο κρατούν στα χέρια τους οι αστυνομικοί. Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Ειδήσεις», δύο πιάτα γλυκού, το πρώτο είχε ένα απείραχτο κομμάτι μπακλαβά και το δεύτερο ένα μισοφαγωμένο, ένα ανοιχτό κουτάκι αναψυκτικού που είχε καταναλωθεί μέχρι τη μέση και ένα τασάκι με τρία αποτσίγαρα βρέθηκαν πάνω στο πάσο της κουζίνας του σπιτιού του άτυχου ιερέα. Αυτόν τον επισκέπτη προσπαθούν να αποκαλύψουν τώρα οι αστυνομικοί μέσω DNA και δακτυλικών αποτυπωμάτων από τα σερβίτσια, τα τρόφιμα και τα τσιγάρα.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το