Παραπολιτικά

Έγκλημα να βάζουμε σε κίνδυνο ζωές με την ανήθικη στάση μας

Της Κατερίνας Τασσοπούλου

Σε κεντρικούς και όχι μόνο δρόμους της πόλης, έξω από σχολεία και κλειστά μαγαζιά έχουν γραφτεί συνθήματα όπως , «δεν είναι γρίπη, χούντα είναι», «βγάλε τη μάσκα μη προσκυνάς» και άλλα ευφάνταστα. Όλοι εμείς οι γραφικοί τρομάζουμε με τους αριθμούς των διασωληνωμένων και αργοπεθαίνουμε κάθε μέρα, περιμένοντας μια είδηση για δικούς μας ανθρώπους που νοσούν, ενώ οι γιατροί στις κλινικές κορωνοϊού έχουν μείνει σκιές του εαυτού τους. Στον δημόσιο ωστόσο λόγο μεγάλο χώρο διεκδικούν με τις ακρότητές τους, κάθε είδους «ψέκες», καθηγητές και μαμάδες που αντιδρούν στα αυτοδιαγνωστικά τεστ, «πειραγμένοι» που φοράνε για εσάρπα την ελληνική σημαία και περιφέρονται διαμαρτυρόμενοι στους δρόμους, ιεράρχες που επαναστατούν για τις δήθεν κλειστές εκκλησίες, υπερκαχύποπτοι παντογνώστες, όπως και αντικαραντινιστές-αντίφα.

Άνθρωποι, που θεωρούν τους υπολοίπους λοβοτομημένα από τον φόβο ανθρωπάκια, άνθρωποι για τους οποίους δεν υπάρχει κανένα ψυχαναλυτικό ντιβάνι. Μέσα από τον απόπατο της κάθε κρίσης εξωτερικεύθηκε η παθολογία του «εγώ» με οργή και ακρότητες, χωρίς φόβο και σεβασμό ούτε κάν απέναντι στον θάνατο. Οι θιασώτες δεν είναι μόνο ακροδεξιοί, αλλά προέρχονται από διαφορετικούς χώρους και συνθέτουν ένα επικίνδυνο παζλ.
Προέρχονται από τους συνωμοσιολόγους, τους δήθεν μορφωμένους ψευτο-αιρετικούς, που είναι επικίνδυνοι, γιατί εφοδιάζουν με επιχειρήματα τους λαϊκούς αγράμματους της πρώτης κατηγορίας, προέρχονται από τους «ωχαδερφιστές», ακόμα και τους «επιχειρηματίες» του take away- διοργανωτές καθημερινών υπαίθριων πάρτι στον Βόλο , που θησαυρίζουν από τα κορωνο-κοκτέιλ.

Οι τελευταίοι μπορεί να μην γράφουν συνθήματα με σπρέι στους δρόμους, αλλά δίνουν κάθε μέρα το παρασύνθημα του ξεσαλώματος, όταν συνάδελφοί τους βρίσκονται σε κατάσταση αυτοκτονικού ιδεασμού από το πολύμηνο λουκέτο.
Οι «καταπιεσμένοι» κάθε είδους εξελίχθηκαν σε πληγή του Φαραώ, πληγή μεγαλύτερη από τους «καταπιεστές» μας, τους οποίους βαραίνει η ευθύνη της αλλοπρόσαλλης διαχείρισης της πανδημίας. Έχουν αυτονομηθεί οι φυλές του λαϊκισμού και της άρνησης, χωρίς να υπολογίζουν Νόμους και ανθρώπινες ζωές.
Δεν είναι ελεύθερη ατομική επιλογή, να βάζουμε σε κίνδυνο ζωές με την ανήθικη στάση μας. Είναι έγκλημα.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το