Τοπικά

Εγκαινιάζεται σήμερα η ανακαινισμένη παλιά πτέρυγα του Νοσοκομείου  

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

Εγκαινιάζεται σήμερα η ανακαινισμένη παλιά πτέρυγα του Νοσοκομείου Βόλου, ένα πολύ σημαντικό έργο, που χρηματοδοτήθηκε από ευρωπαϊκούς πόρους και θα οδηγήσει στην περαιτέρω αναβάθμιση του επιπέδου της ιατρικής περίθαλψης. Τα εγκαίνια θα τελέσει ο περιφερειάρχης κ. Κώστας Αγοραστός σήμερα στις 12 το μεσημέρι.

Στην ανακαινισμένη παλιά πτέρυγα θα στεγαστεί η Β’ Παθολογική Κλινική,  ενώ στην ίδια πτέρυγα λειτουργούν και η Μονάδα Μεσογειακής Αναιμίας και η Μονάδας Χημειοθεραπείας σε νέους χώρους.

Ιδιαίτερα για τη Β’ Παθολογική Κλινική το ζήτημα είναι πολύ σημαντικό, καθώς εδώ και οκτώ χρόνια μετά την κατασκευή της νέας πτέρυγας, παρέμενε στην παλιά πτέρυγα και σε υποδομές που οι συμπολίτες δεν ήθελαν να νοσηλεύονται, παρά τις ουσιαστικές προσπάθειες των γιατρών.

Μάλιστα είναι γνωστή η τακτική αρκετών ασθενών που μετέβαιναν στα Επείγοντα του Νοσοκομείου, όταν ήξεραν πως εφημερεύει η Α’ Παθολογική Κλινική, μόνο και μόνο για να νοσηλευτούν εκεί η οποία στεγάζεται στη νέα πτέρυγα και όχι στη Β’ Παθολογική.

Αλλά τώρα τα πράγματα θα αλλάξουν αφού και η Β’ Παθολογική θα διαθέτει έναν οργανωμένο χώρο. Σήμερα θα γίνει η παραλαβή του κτιρίου και σε μια εβδομάδα η Β’ Παθολογική θα έχει μεταφερθεί στην ανακαινισμένη πτέρυγα.

Οι εργασίες ανακαίνισης ξεκίνησαν πριν δύο χρόνια περίπου και μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα ολοκληρώθηκαν. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 5.000.000 ευρώ και η χρηματοδότηση προέρχεται από το ΕΣΠΑ.

Πάντως η ανακαινισμένη παλιά πτέρυγα θα εγκαινιαζόταν νωρίτερα, αν δεν προέκυπταν κάποια προβλήματα γραφειοκρατικής φύσεως τα οποία ευτυχώς λύθηκαν άμεσα. Σήμερα στις 12 το μεσημέρι ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός θα βρίσκεται στο Νοσοκομείο Βόλου για να τελέσει τα εγκαίνια της ανακαινισμένης παλιάς πτέρυγας, όπου άμεσα θα λειτουργεί η Β’ Παθολογική.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το