Τοπικά

Eγκαινιάστηκε ο κυκλικός κόμβος Διμηνίου

Εγκαινιάστηκε σήμερα ο κυκλικός κόμβος στο Διμήνι από την δημοτική αρχή , ο οποίος χρηματοδοτήθηκε, όπως και οι υπόλοιπο τρεις που θα κατασκευαστούν, από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Υποδομών.

Στα εγκαίνια που έγιναν από τον μητροπολίτη Δημητριάδος ήταν και ο μελετητής του έργου Ν. Ηλιού που δήλωσε πως πρόκειται για ένα πολύ όμορφο έργο που ταιριάζει σε είσοδο πόλης.

«Είναι παραπάνω από όσο χρειάζεται λειτουργικό , καθώς τα πλάτη στον κυκλικό κόμβο θα μπορούσαν να είναι μικρότερα. Αλλά τα μικρότερα που έχω παρατηρήσει σε κυκλικούς κόμβους στην Ιόνια οδό δεν λειτουργούν σωστά. Αυτός είναι ένας λειτουργικός κόμβος . Κάποιες παραβατικές συμπεριφορές που έχουμε ήδη παρατηρήσει, δεν μπορείς να τις αλλάξεις, καθώς “η βλακεία είναι ανίκητη”, είπε.

Ο κόμβος που θα κατασκευαστεί στο δημαρχείο θα είναι μεγαλύτερος και εντυπωσιακός.

«Υπάρχει και περισσότερος χώρος και θα λειτουργήσει καλύτερα και ο υπάρχων χώρος στάθμευσης στο δημαρχείο. Θα αποκτήσει τουλάχιστον 40% παραπάνω χωρητικότητα.

Με τη δημιουργία όλων των κόμβων θα φεύγει κάποιος από την οδό Δημητριάδος και θα βγαίνει από την πόλη χωρίς να σταματά σε φανάρι», σημείωσε.

Ο Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος, που τέλεσε τα εγκαίνια του έργου είπε ότι συμβάλει στην ασφάλεια, στην υποδοχή, στη διευθέτηση των οχημάτων και στην καλύτερη λειτουργία της πόλης. Ο ίδιος ευχήθηκε να ολοκληρωθεί η μελέτη και να δημιουργηθούν και οι άλλοι κυκλικοί κόμβοι, αλλά και όλοι να οδηγούν με σύνεση και σωφροσύνη, για να μη γίνονται ατυχήματα και να μη χάνονται ζωές ανθρώπων.

Από τη δημοτική αρχή ανακοινώθηκε πως θα κατασκευαστούν δυο ακόμη κόμβοι από τους τέσσερις προγραμματισμένους και θα φτάνουν μέχρι το τέλος της Πολυμέρη, στη διασταύρωση με τον κάτω κλάδο Πηλίου.

Η δημοτική αρχή :

 “Η Δημοτική Αρχή του Βόλου πραγματοποίησε σήμερα το μεσημέρι τα εγκαίνια του κόμβου, στη συμβολή των οδών Λαρίσης – Διμηνίου, του πρώτου εκ των πέντε κυκλικών κόμβων που συνολικά θα κατασκευαστούν στην πόλη του Βόλου και αναμένεται να συμβάλλουν αποτελεσματικά στην κυκλοφοριακή αποσυμφόρηση της πόλης.

Το έργο χρηματοδοτείται, με 1, 6 εκατομμύρια ευρώ, συνολικά,  από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, την ηγεσία του οποίου η Δημοτική Αρχή ευχαριστεί για το ενδιαφέρον και την άψογη συνεργασία, παρά τις αντιδράσεις και την υπονόμευση από πλευράς τοπικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, και θα συνεχιστεί με την κατασκευή άλλων τριών κόμβων, αλλά και ενός ακόμη στη συμβολή των οδών Αθηνών – Λαρίσης, που εντάχθηκε στο ΠΔΕ του 2017 του ίδιου υπουργείου, με προϋπολογισμό 1,2 εκατομ”

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το