Τοπικά

Εγκαινιάστηκε η νέα πύλη εισόδου – εξόδου στο εμπορικό λιμάνι

“Επιτέλους δίνεται στην κυκλοφορία ένα έργο που ξεκίνησε το 2007, το οποίο αφενός θα αποσυμφορήσει κυκλοφοριακά το κέντρο της πόλης, αφετέρου θα διευκολύνει την κίνηση των οχημάτων που μεταφέρουν εμπορεύματα στο λιμάνι”, δήλωσε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός που σήμερα εγκαινίασε την νέα πύλη του εμπορικού λιμανιού στην Μπουρμπουλήθρα.
Σημαντικό έργο για τον Οργανισμό Λιμένος Βόλου αλλά και για την πόλη χαρακτήρισε το έργο ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΒ Γιάννης Πρίγκος. Ανέφερε ότι το συγκεκριμένο έργο χρηματοδοτήθηκε με 1.300.000 ευρώ από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αλιείας, ενώ ο ΟΛΒ συνέβαλε με μελέτες για τη διαγράμμιση, το φωτισμό, αλλά και την ασφάλεια της γέφυρας που απαιτήθηκε να κατασκευαστεί για να εξυπηρετούνται σωστά τα φορτηγά και οι πολίτες.
Όπως είπε ο κ. Πρίγκος, καθημερινά θα διέρχονται από την πύλη 250-500 οχήματα, ανάλογα με την κίνηση, ενώ από την ίδια πύλη θα διέρχονται και τα τουριστικά λεωφορεία που μεταφέρουν τους επιβάτες των κρουαζιερόπλοιων. “Από την παλιά πύλη του εμπορικού λιμανιού θα διέρχονται μόνο οι επιβάτες των κρουζιερόπλοιων, οι οποίοι επιθυμούν να μεταβούν πεζή στην πόλη, αλλά θα διερευνήσουμε και την περίπτωση μια άλλης πύλης πιο κοντά στην πόλη” δήλωσε ο κ. Πρίγκος. Επιπλέον, ευχαρίστησε την Περιφέρεια Θεσσαλίας για τη συμβολή της στην προσπάθεια απεμπλοκής της διαδικασίας για την παραλαβή του έργου, αλλά και το Δήμο Βόλου, με παρεμβάσεις του οποίου διευθετήθηκε η νησίδα στην Αθηνών για να γίνεται ομαλά η είσοδος των οχημάτων προς τη νέα πύλη, που έχει ήδη αρχίσει να χρησιμοποιείται από την περασμένη Παρασκευή.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το