Τοπικά

Εγκαινιάστηκαν τα νέα γραφεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας στο κτίριο «Καπνάκι»

Τα νέα γραφεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας στο κτίριο “Καπνάκι”, που βρίσκεται στην οδό Ανθίμου Γαζή με Γαμβέτα, εγκαινιάστηκαν σήμερα παρουσία του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού. Τον αγιασμό τέλεσε ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, ενώ το παρόν έδωσαν μέλη του Δ.Σ της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και εκπαιδευτικοί. Η εκδήλωση πλαισιώθηκε από μικρά παιδιά με μουσικά όργανα που τραγούδησαν τα κάλαντα.
Το νέο κτίριο όπου στεγάζεται πλέον η Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση παραχωρήθηκε από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, τους τελευταίους δύο μήνες. Για τη συνεργασία αυτή μίλησε ο Διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γιώργος Πολύζος.

dsc01361
«Σε μια εποχή που οι κρατικοί πόροι είναι σπάνιοι, συνεργαστήκαμε άψογα με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και σε μικρό χρονικό διάστημα μεταστεγαστήκαμε στα καινούργια γραφεία που είναι πλέον δημόσια και όχι ιδιόκτητα».
Όπως ανάφερε ο κ. Πολύζος «πάντα θα υπάρχουν αδυναμίες», αλλά εξέφρασε τη βεβαιότητα πως με το πέρασμα του χρόνου αυτές θα αντιμετωπιστούν. Ειδικότερα, σημείωσε πως υπάρχει αδυναμία στο δίκτυο καθώς δεν μπορεί να αντέξει τη λειτουργία πολλών κλιματιστικών, ενώ ο περιβάλλων χώρος χρειάζεται βελτίωση.

dsc01371
Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός τόνισε πως η μεταστέγαση αυτή έχει διπλή σημασία: αφενός αξιοποιείται ένα κτίριο που ανήκει στην Περιφέρεια Θεσσαλίας και δημιουργούσε στην περιοχή περιβαλλοντική και κοινωνική ρύπανση, αφετέρου αποκτά μόνιμη στέγη η Πρωτοβάθμια Διεύθυνση Μαγνησίας και οι σύμβουλοι με όλο το αρχείο τους. Ο κ. Αγοραστός σημείωσε ότι επενδύθηκαν περισσότερα από 100.000 ευρώ για την διαμόρφωση του κτιρίου και πρόσθεσε πως στην πορεία θα γίνουν και άλλες παρεμβάσεις για να γίνει ο χώρος περισσότερο λειτουργικός.

dsc01365
Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά: «Σε μια περίοδο που τα οικονομικά της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης έχουν μειωθεί κατά 60% και πλέον, εφόσον την ευθύνη της λειτουργικότητας των υπηρεσιών της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας την έχει εκ του νόμου η Περιφέρεια, προσπαθούμε να βρούμε λύσεις για να λειτουργούν σωστά, να ξοδεύονται λιγότερα χρήματα και να έχουν λειτουργικούς και μόνιμους χώρους για να μην είναι στην αβεβαιότητα. Παρά της μειώσεις η Περιφέρεια ανταποκρίνεται χωρίς να υπάρχουν στρεβλώσεις και χωρίς παράπονα. Το βασικότερο όμως είναι η συνεργασία, ο σεβασμός στο δημόσιο χαρακτήρα της παιδείας και η διαφύλαξη αυτού του δημόσιου αγαθού. Όταν συνεργάζονται πολλοί θα βρουν λύση» κατέληξε ο περιφερειάρχης.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το