Τοπικά

Εγκαταλειμμένος στο Νοσοκομείο Βόλου ζει 60χρονος

Μπροστά σε ένα μεγάλο αδιέξοδο βρίσκονται οι κοινωνικές υπηρεσίες του Αχιλλοπούλειου Νοσοκομείου Βόλου, όπου φιλοξενείται εδώ και τέσσερις μήνες ένας 60χρονος Ρουμάνος.
Ο 60χρονος όταν ήρθε στην Ελλάδα δήλωσε …ταξιδιώτης. Ένα βράδυ, στις 21 Ιουνίου, μεταφέρθηκε στο Αχιλλοπούλειο σε κατάσταση μέθης. Τον περιποιήθηκαν, ξεμέθυσε και αποχώρησε. Μετά όμως από τρεις ώρες έγινε ξανά εισαγωγή καθώς υπέστη βαρύ εγκεφαλικό. Από εκείνη την ημέρα δεν ξαναβγήκε από το Νοσοκομείο και φιλοξενείται στην Α’ παθολογική κλινική για να μη βγει στον δρόμο.

Ο ίδιος έχει δύο παιδιά τα οποία δεν μπορεί να εντοπίσει, σύμφωνα με όσα και ο ίδιος υποστηρίζει . Ζουν και τα δύο σε διαφορετικές χώρες της Ευρώπης και είναι άγνωστο αν έγινε προσπάθεια για τον εντοπισμό τους από την πρεσβεία της Ρουμανίας, από την οποία ζητήθηκε βοήθεια.
Σύμφωνα με πηγές του Νοσοκομείου Βόλου η πρεσβεία δεν βοηθάει για να δοθεί λύση στο αδιέξοδο για να γυρίσει ο 60χρονος στον τόπο του. Κατά την ίδια πηγή η πρεσβεία δεν δέχεται να καλύψει τα έξοδα αποκατάστασης του ανθρώπου σε δημόσιο θεραπευτήριο της Λάρισας, αλλά δεν κάνει και καμία ενέργεια ώστε να γυρίσει στη Ρουμανία. Ο 60χρονος ζει τέσσερις μήνες σε ένα δωμάτιο της Α’ παθολογικής του νοσοκομείου, με όποιους κινδύνους εγκυμονεί αυτή η κατάσταση για την υγεία του.

Στο Αχιλλοπούλειο έχουν σηκώσει τα χέρια ψηλά. Σε αλλεπάλληλα έγγραφα από το Αχιλλοπούλειο η πρεσβεία δεν απαντά, ενώ η κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο 60χρονος προκαλεί συγκίνηση και ταυτόχρονα οργή για την εγκατάλειψή του.
«Στο Νοσοκομείο οι άνθρωποι νοσηλεύονται για να γίνουν καλά και δεν είναι το χολ για να περάσεις στην άλλη ζωή, όπως κάποιοι ονειρεύονται για έναν άνθρωπο νέο όπως στη δική μας περίπτωση, που δεν μπορεί να ζει στο Νοσοκομείο. Αλλά εάν τον εγκαταλείψουμε και εμείς θα μείνει στον δρόμο», ανέφερε στέλεχος του Νοσοκομείου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το