Τοπικά

Εγκαταλειμμένοι στην Αγία Κυριακή Βόλου – Κάτοικοι της συνοικίας διαμαρτύρονται για ελλείψεις και ζημιές

Εγκαταλειμμένοι νιώθουν κάτοικοι της συνοικίας Αγίας Κυριακής στον Βόλο, μια περιοχή δίπλα από το γήπεδο του Σαρακηνού, που περικλείεται από τις οδούς Αγίας Κυριακής, Νάξου και Κ. Βάρναλη. Πεζοδρόμια απροσπέλαστα και διαλυμένα, κατεστραμμένα γήπεδα βόλεϊ, φρεάτια όμβριων υδάτων φρακαρισμένα, χώροι πρασίνου με θεριεμένα χόρτα κ.ά. είναι οι εικόνες που θα συναντήσει κάποιος επισκέπτης.
Τις διαμαρτυρίες τους εκφράζουν κάτοικοι της συνοικίας Αγίας Κυριακής στον Βόλο για την εγκατάλειψη από τις αρμόδιες υπηρεσίες και ζητούν την παρέμβασή τους για να είναι ανθρώπινος ο περιβάλλοντας χώρος που ζούνε.

Η συνοικία Αγίας Κυριακής βρίσκεται ανάμεσα από το γήπεδο του Σαρακηνού και την Αγία Παρασκευή, ενώ περικλείεται από τις οδούς Αγίας Κυριακής, Νάξου και Κ. Βάρναλη.
Η «Θ» βρέθηκε χθες το απόγευμα στην περιοχή μετά από τις τηλεφωνικές διαμαρτυρίες περιοίκων και κατέγραψε με τον φωτογραφικό φακό τις ελλείψεις, αλλά και τις ζημιές στην περιοχή.
Τα περισσότερα πεζοδρόμια είναι απροσπέλαστα από τα χόρτα που έχουν θεριέψει και έχουν πάρα πολύ καιρό να καθαριστούν, ενώ αρκετά δεν είναι φιλικά προς τους περιπατητές και αποτελούν παγίδες λόγω των κατεστραμμένων πλακών.

Στη συνοικία υπάρχουν τρία γήπεδα βόλεϊ, αλλά σήμερα δεν θυμίζουν σε καμία περίπτωση τον λόγο που κατασκευάστηκαν. Μόνο το ένα είναι λειτουργικό, ενώ στα υπόλοιπα δύο το ταρτάν είναι κατεστραμμένο και αποτελούν εστίες μόλυνσης από τους σωρούς φύλλων και σκουπιδιών.


Στη μέση της συνοικίας έχει κατασκευαστεί ένα μικρό πάρκο με παιδική χαρά. Τα παγκάκια είναι διαλυμένα και δεν μπορούν να καθίσουν σε αυτά ούτε οι μητέρες για να παίξουν τα παιδιά τους, αλλά ούτε οι ηλικιωμένοι. Τα σημάδια της πολυκαιρίας στα παιχνίδια είναι εμφανή, ενώ τα χόρτα έχουν «πνίξει» το πάρκο. Στην άκρη έχει πεταχτεί και μία ψησταριά, ενώ στη μέση υπάρχει τσιμεντένια κατασκευή που είναι επικίνδυνη για τα μικρά παιδιά.

Τα περισσότερα φρεάτια όμβριων υδάτων στις οδούς που περικλείει τη συνοικία είναι βουλωμένα από φερτές ύλες (σκουπίδια, χώμα), ενώ έχουν φυτρώσει και φυτά… Το αποτέλεσμα τα φρεάτια να μη λειτουργούν στην ουσία σε περίπτωση βροχοπτώσεων.


Στη συνοικία αρκετά οχήματα έχουν εγκαταλειφθεί αποτελώντας εστίες μόλυνσης και τέλος χώροι πρασίνου έχουν πάρα πολύ καιρό να τους περιποιηθούν με τους θάμνους να κλείνουν τους διαδρόμους και να είναι απροσπέλαστοι για τους πεζούς.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το