Τοπικά

Εγκαταλειμμένο κτίριο θα μετατραπεί σε χώρο πολιτισμού στο Μικρό Περιβολάκι

Διαγωνισμό για την υλοποίηση του έργου «Ανακατασκευή δημοτικού κτιρίου για δημιουργία χώρου άσκησης πολιτιστικών δραστηριοτήτων» στο Μικρό Περιβολάκι, συνολικού προϋπολογισμού 135.000 ευρώ προκήρυξε ο Δήμος Ρήγας Φεραίου. Πρόκειται για τον χώρο εγκαταλειμμένου σχολείου και σύμφωνα με τη συνταχθείσα μελέτη προβλέπεται να γίνουν οι παρακάτω εργασίες:
-Καθαίρεσή σαθρών επιχρισμάτων της εξωτερικής όψης του κτιρίου και κατασκευή νέων.
-Αποξήλωση πρόχειρης ξύλινης οροφής εσωτερικά του κτιρίου και αντικατάστασής της με γυψοοσανίδα
-Ανακατασκευή ξύλινου στεγάστρου της βεράντας, αποξήλωση υπάρχοντος, κατασκευή νέου από εμφανή ξυλεία και επικάλυψη από καινούργια κεραμίδια.
-Επισκευή υπάρχουσας στέγης
-Αποξήλωση κατεστραμμένου δαπέδου από μη οπλισμένο σκυρόδεμα που βρίσκεται εξωτερικά περιμετρικά του κτιρίου στο επίπεδο του αύλειου χώρου και κατασκευή νέου.
-Επίστρωσή νέων δαπέδων του κτιρίου εσωτερικά- Το υπάρχον δάπεδο έχει φθαρμένο μωσαϊκό.
-Κατασκευή τοιχίου με ισχυρή τσιμεντοκονία περιμετρικά στη βάση του κτιρίου, πάχους 10 cm και ύψους 60cm.
-Επίστρωσή δαπέδων βεράντας και σκάλας με μάρμαρο.
-Νέα ηλεκτρολογική εγκατάσταση η οποία θα περιλαμβάνει ηλεκτρολογικό πίνακα και εγκατάστασή νέου ηλεκτρολογικού δικτύου, τοποθέτηση καινούργιων πριζών , φωτιστικών, συστήματος πυρανίχνευσης, συναγερμού.
-Σύστημα ψύξης – θέρμανσης.
-Πλήρης υδραυλική εγκατάσταση, η οποία περιλαμβάνει τη σύνδεση των δύο τουαλετών με το κεντρικό δίκτυο παροχής, ανανέωση όλου του κεντρικού υδραυλικού δικτύου του κτιρίου, σύνδεση αποχέτευσης στο υπάρχον δίκτυο, αποχέτευση τουαλετών και κουζίνας.
-Χρωματισμοί εσωτερικών και εξωτερικών επιφανειών κτιρίου καθώς και συντήρηση χρωματισμός μεταλλικών κιγκλιδωμάτων βεράντας και παραθύρων.
-Κατασκευή νέων μεταλλικών κιγκλιδωμάτων και πατημάτων στις σκάλες, ράμπες για την πρόσβασή ΑμεΑ.
-Διαμόρφωση περιβάλλοντα χώρου με φύτευση.

Όπως προαναφέρθηκε το δημοτικό κτίριο μετά την ανακατασκευή του θα χρησιμοποιηθεί ως χώρος άσκησης πολιτιστικών δραστηριοτήτων, όπως εκδηλώσεις Συλλόγων, νεολαίας, παραδοσιακών χορευτικών συγκροτημάτων καθώς και ως χώρος φιλοξενίας εκθέσεων. Μελλοντικά υπάρχει πρόβλεψη να χρησιμοποιηθεί το ισόγειο του κτιρίου ως μουσειακός χώρος για την περιοδική φιλοξενία ιστορικών ευρημάτων, απολιθωμάτων οστών από διάφορα είδη ζώων που βρέθηκαν στον οικισμό του Μ. Περιβολακίου και φυλάσσονται στο Μουσείο Παλαιοντολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το