Τοπικά

Εγκαινιάζεται το Κέντρο Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης για τα ναυάγια στην Αλόννησο

Με εντατικούς ρυθμούς ετοιμάζεται το Κέντρο Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης Γνώσης για τα ναυάγια στο θαλάσσιο χώρο της Αλοννήσου, στη χώρα του νησιού, έως ότου ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για την κατασκευή του κτιρίου στη Στενή Βάλα, όπως προβλέπει η σχετική προμελέτη. Το Κέντρο αναμένεται να εγκαινιαστεί έως τις 20 Αυγούστου, ανέφερε ο δήμαρχος Αλοννήσου Πέτρος Βαφίνης.

Όπως είναι γνωστό στο πλαίσιο του προγράμματος Blue Μed προβλέπεται η κατασκευή ενός χώρου υποδοχής και ενημέρωσης των δυτών αλλά και των οικογενειών τους στην περιοχή της Στενής Βάλα, όπως και η κατασκευή ενός προβλήτα. «Ήδη έχουμε κάνει τη σχετική προμελέτη και έχει χωροθετηθεί το κτίριο, όμως περιμένουμε να ανοίξει η πρόσκληση από την Περιφέρεια Θεσσαλίας και να προχωρήσουμε τη μελέτη για την υλοποίηση του Κέντρου Υποδοχής και Ενημέρωσης αλλά και ένας ειδικός προβλήματα για να δένουν τα σκάφη», εξήγησε ο κ. Βαφίνης. Εκτίμησε δε ότι όλα αυτά θα δρομολογηθούν από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο με την ανάληψη των καθηκόντων των νέων περιφερειακών και δημοτικών αρχών.

Ο κ. Βαφίνης ανέφερε ότι επειδή το ενδιαφέρον είναι πολύ μεγάλο η δημοτική αρχή αποφάσισε να παραχωρήσει ένα παλιό σχολείο στη χώρα της Αλοννήσου το οποίο ανακατασκευάστηκε για να στεγάσει το Κέντρο. «Ήδη έχει τοποθετηθεί ο απαραίτητος ηλεκτρομηχανολογικός και τεχνικός εξοπλισμός ενώ τοποθετούνται τα έπιπλα. «Εδώ ο επισκέπτης δύτης, θα μπορεί με εικόνα και ήχο να ενημερωθεί για τα ναυάγια και όχι μόνο. Επιπλέον οι συνοδοί, ή άλλοι επισκέπτες μέσω εικονικής πραγματικότητας θα μπορούν να περιηγηθούν στο βυθό και να «επισκεφθούν» τα ναυάγια που είναι επισκέψιμα», εξήγησε ο κ. Βαφίνης.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το