Πολιτισμός

Εγκαινιάζεται η έκθεση «Προσομοιώσεις» του Σκιαθίτη Γιάννη Μιχαηλίδη στην Αθήνα

Το χρονικό της φθοράς και της αναγέννησης μέσα από μια βαθύτερη διαδικασία ζωγραφικής ενσωμάτωσης της ύλης με το υλικό, που οδηγεί σε απρόσμενα εσωτερικά τοπία, αφηγείται ο Γιάννης Μιχαηλίδης στη νέα του έκθεση «Προσομοιώσεις», η οποία εγκαινιάζεται το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου στις 12.30 μετά το μεσημέρι στην Evripides Art Gallery και θα διαρκέσει έως τις 12 Ιανουαρίου 2019.
Στα καινούργια του έργα, ο Γιάννης Μιχαηλίδης, ανακαλύπτει νέες εικόνες, με νέες ποιότητες, πάντα σε σχέση με τα υλικά, που παύουν να ταυτίζονται μόνο με την οξειδωμένη επιφάνεια, που χαρακτήριζε την προηγούμενη ενότητα των «Scrap», και επιδίδεται με έναν τρόπο «μυσταγωγικό» στη δημιουργία νέων εμπειριών προσομοίωσης της φθοράς.

Η μνήμη τροφοδοτεί το έργο του, ανασύροντας εικόνες από προσωπικά βιώματα, συνδεδεμένα με την πορεία φθαρτών υλικών, όπως τα βίωσε, στη Σκιάθο, στην Αθήνα και στο Πήλιο. Τους αναγνωρίζει το δικαίωμα να αναγεννηθούν και να αποτελέσουν συστατικό της Νεκρής Φύσης και αναζητεί την κατάλληλη στιγμή για να τα απελευθερώσει από τα «δεσμά» τους.
Ημέρες και ώρες λειτουργίας: Τρίτη – Πέμπτη – Παρασκευή: 11.00 – 20.30
Τετάρτη: 11.00 – 17.00 και Σάββατο: 11.00 – 16.00, Κυριακή και Δευτέρα: κλειστά.
Ο χώρος πληροί τις προϋποθέσεις για την πρόσβαση ΑμεΑ.
Ο Γιάννης Μηχαηλίδης γεννήθηκε το 1940 στη Σκιάθο. Γενέθλιος τόπος, με ισχυρή επίδραση στο έργο του, αλλά ζει και εργάζεται σε Αθήνα και Πήλιο. Η δεξιοτεχνία του στη ζωγραφική αναγνωρίστηκε από νωρίς, καθώς το 1970 απέσπασε το Α’ Βραβείο στην έκθεση νέων ζωγράφων, γλυπτών και χαρακτών του Καλλιτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών).

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το