ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Επίθεση με μπογιές στη Βουλή

Ελλάδα

Πολιτισμός

Εγκαινιάζεται η έκθεση έργων του Α. Τάσσου στον Βόλο

Κορυφαίο εικαστικό γεγονός αποτελεί η έκθεση έργων του Α. Τάσσου που θα πραγματοποιηθεί στον Βόλο, στο Χώρο Τέχνης «δ.» από τις 12 Δεκεμβρίου έως τις 30 Ιανουαρίου 2019 σε συνεργασία με την Εταιρεία Εικαστικών Τεχνών Α. Τάσσος που εδρεύει στην Αθήνα. Η έκθεση έργων του Α. Τάσσου στον Βόλο θα εγκαινιαστεί την Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου στις 7 το απόγευμα στο Χώρο Τέχνης «δ.» – Χατζηαργύρη 4 με Ιάσονος.
Η έκθεση αποκτά ξεχωριστή σημασία για τον Βόλο, καθώς όπως είναι γνωστό έργα του κορυφαίου χαράκτη Α. Τάσσου κοσμούν το Δημαρχείο Βόλου, ενώ η αξία των έργων και η απήχησή τους ξεπερνούν τα όρια της Ελλάδας. Πρόκειται για 20 χαρακτικά έργα διαφόρων διαστάσεων και εποχών του καταξιωμένου καλλιτέχνη.
Η έκθεση με έργα του Α. Τάσσου στον Χώρο Τέχνης «δ.» στον Βόλο, είναι ένα μικρό αφιέρωμα στον χαράκτη που σε όλη του τη ζωή είχε ιδιαίτερη σχέση με την πόλη.

Την έκθεση που διοργανώνεται από κοινού από τον Χώρο Τέχνης «δ.» και την Εταιρεία Εικαστικών Τεχνών Α. Τάσσος, επιμελήθηκε ο Θανάσης Δουλκέρογλου και μπορεί να θεωρηθεί ως μια μικρή αναδρομική. Περιλαμβάνει είκοσι ξυλογραφίες που έγιναν από το 1938 έως το 1974. Τα έργα που επέλεξε ο επιμελητής τονίζουν τη δουλειά του χαράκτη, με πρώτη την ξυλογραφία «Ο τρελός» του 1938, ένα έργο συμβολικό με μεγάλη βαρύτητα. Εκτίθενται επίσης έγχρωμες ξυλογραφίες της περιόδου 1950-1960, καθώς και έργα της επόμενης περιόδου, ασπρόμαυρα και σε μεγάλα μεγέθη που προέρχονται από την ενότητα «Άσπρο-Μαύρο» (1960-1966). Έργα της περιόδου της επταετίας 1967-1974 , με κορυφαία τα «Επιτύμβιο για την Μαρία Κ» του 1968, «Αύριο θα κάμει ξαστεριά» 1973 και «Κύπρος» 1974, υπάρχουν επίσης στην έκθεση, έτσι ώστε να τονιστεί η εξαιρετικά σπουδαία ενότητα «Άσπρο-Μαύρο 2».
Η έκθεση αυτή σκοπό έχει μέσα από λίγα έργα, να δώσει μια όσο το δυνατόν πιο καθαρή εικόνα για το έργου του Α. Τάσσου, ενός καλλιτέχνη που σε όλη τη διάρκεια της δημιουργικής του πορείας, είχε ως κύριο μέλημα να πλάσει την εικόνα του ανθρώπου που αγωνίζεται.
Στο πλαίσιο της έκθεσης στον Χώρο Τέχνης «δ.», που θα λειτουργεί καθημερινά εκτός Δευτέρας, θα πραγματοποιηθούν ειδικές εκδηλώσεις με αναφορά στο έργο του Α. Τάσσου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το