Τοπικά

Εγκαινιάστηκε το “σπίτι” του Συλλόγου Καρκινοπαθών Μαγνησίας (photos)

Το δικό του “σπίτι” απέκτησε ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Μαγνησίας μετά από οχτώ χρόνια προσπαθειών, αξιοποιώντας δωρεά του κ. Χρήστου Μπακόπουλου.  Σήμερα, παρουσία μελών του και πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του χώρου που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Τ. Οικονομάκη και Γκλαβάνη.

“Η σημερινή ημέρα είναι ημέρα συγκίνησης, αγάπης και ελπίδας καθώς μετά από οχτώ χρόνια βρήκαμε αυτό τον χώρο. Είμαστε αισιόδοξοι, πιστεύω ότι θα ανταπεξέλθουμε στα προβλήματα όλων των καρκινοπαθών και θέλουμε όλους τους πολίτες κοντά μας”  δήλωσε η πρόεδρος του Συλλόγου Σοφία Ιωάννου και ευχαρίστησε τον ευεργέτη  Χαράλαμπο Τσιμά σημειώνοντας πως όποτε χρειάζεται, στέκεται δίπλα στον Σύλλογο.

Ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Μαγνησίας αριθμεί 450 μέλη και όπως δήλωσε η κ. Ιωάννου υπάρχουν άνθρωποι που είναι εγγεγραμμένοι αλλά δεν θέλουν να παρουσιαστούν. “Είναι πολύ δύσκολο κομμάτι και θέλει πολύ θάρρος  για να δηλώσεις ότι είσαι καρκινοπαθής.  Θέλουμε όμως να στηρίξουν τον Σύλλογο.  Όλοι οι καρκινοπαθείς  πρέπει να μάθουμε τι δικαιώματα έχουμε.  Είναι πάρα πολλά και δυστυχώς δεν τα ξέρουμε” τόνισε.
Στον χώρο του Συλλόγου λειτουργεί αίθουσα με μπαζάρ, ενώ υπάρχουν επίσης περούκες για ασθενείς που τις χρειάζονται.  Μάλιστα ο Σύλλογος θα ξεκινήσει την προετοιμασία του και για το Χριστουγεννιάτικο μπαζάρ.
Από την πλευρά του ο κ.  Τσιμάς τόνισε ότι είναι από τις πιο ευλογημένες στιγμές όταν βλέπει πως συνάνθρωποι κάνουν τις θεραπείες τους σε ανθρώπινες καταστάσεις. “Αξίζει τον κόπο και πρέπει όλοι μας, όταν βλέπουμε συνανθρώπους μας που πονάνε, να είμαστε δίπλα τους και να τους δίνουμε ελπίδα για τη ζωή” πρόσθεσε.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το