Τοπικά

Εγκαινιάστηκε το γραφείο του Οικονομικού Επιμελητηρίου στο Βόλο

Στο κτίριο του Επιμελητηρίου Μαγνησίας στεγάζεται από σήμερα το γραφείο του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος στον Βόλο. Τα εγκαίνια του γραφείου πραγματοποιήθηκαν σήμερα το μεσημέρι παρουσία του προέδρου του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος Κωνσταντίνου Κόλλια και του προέδρου του Οικονομικού Επιμελητηρίου Θεσσαλίας Ηλία Κοτσιμπογεώργου.

Η ανάγκη για τη δημιουργία γραφείου στον Βόλο ήταν διπλή.  Αφενός η παρουσία πολλών μελών οικονομολόγων και λογιστών φοροτεχνικών στον Βόλο και αφετέρου η ανάγκη προσέλκυσης νέων οικονομολόγων που ενδιαφέρονται για το επάγγελμα και  για το μέλλον τους.  “Η ανάγκη να φέρουμε περισσότερα μέλη κοντά μας και να ισχυροποιήσουμε τη φωνή του Οικονομικού Επιμελητηρίου, όσον αφορά τα επαγγελματικά δικαιώματα ή στο ρόλο του που έχει ως θεσμικός σύμβουλος της Πολιτείας για τα θέματα της οικονομίας, μας οδήγησε στο να εγκαινιάσουμε γραφείο και στον Βόλο” δήλωσε ο κ.Κόλλιας.

Σημείωσε ότι στο γραφείο θα βρίσκεται υπάλληλος δύο φορές την εβδομάδα για να εξυπηρετεί τα μέλη ενώ ευχαρίστησε το Επιμελητήριο Μαγνησίας για την παραχώρηση αίθουσας προκειμένου να στεγαστούν οι υπηρεσίες του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος.
“Γίνονταν προσπάθειες εδώ και καιρό να βρεθεί ένας χώρος, που δεν προκαλεί κόστους ούτε στο Οικονομικό Επιμελητήριο, ούτε στους φορολογούμενους”  πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στο επάγγελμα του οικονομολόγου και στις απαιτήσεις που υπάρχουν ο κ. Κόλλιας σημείωσε:

“Το επάγγελμα του λογιστή φοροτεχνικού μεταλλάσσεται, εξελίσσεται και οι επαγγελματίες θα πρέπει να ακολουθήσουν αυτή την πορεία.  Είμαστε μπροστά σε καινούργιες προκλήσεις, τα ηλεκτρονικά βιβλία, τη διασύνδεση όλων των μητρώων και διευκόλυνση της δουλειάς.  Οι επαγγελματίες του χώρου είναι καλό να παρακολουθούν τις εξελίξεις για μπορέσουν να είναι μπροστά και να μην τρέχουν πίσω από αυτές.  Ο ρόλος του οικονομολόγου είναι σημαντικός καθώς υπάρχουν προκλήσεις της ελληνικής οικονομίας και έχουν να κάνουν με την προσέλκυση επενδύσεων και με τη νέα υλοποίηση του προγράμματος ΕΣΠΑ που θα “τρέξει ” την επόμενη περίοδο.  Τους καλούμε  όλους να είναι κοντά στο Οικονομικό Επιμελητήριο για να ενώσουν τις φωνές τους και να τις κάνουν πιο ισχυρές”.

Ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Θεσσαλίας Ηλίας Κοτσιμπογεώργος δήλωσε ότι υπάρχουν πολλά μέλη στον Βόλο και στόχος του επιμελητηρίου ήταν να έρθει κοντά τους. “Αν πάει καλά το παράρτημα στον Βόλο , θα γίνει το ίδιο σε Καρδίτσα και Τρίκαλα” ανέφερε.
Παράλληλα σημείωσε ότι το Οικονομικό Επιμελητήριο Θεσσαλίας αριθμοί 5.500 μέλη εκ των οποίων περίπου τα 1000 βρίσκονται στη Μαγνησία.
Από αυτούς, τόσο σε τοπικό όσο και σε πανελλαδικό επίπεδο ενεργά μέλη είναι περίπου το 60% ενώ το 40% αφορά συνταξιούχους οικονομολόγους, δημοσίους υπαλλήλους που δεν έχουν σύνδεση της εγγραφής τους με τη λειτουργία τους αλλά και άνεργοι απόφοιτοι.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το