Τοπικά

Εγκαινιάστηκε παιδική βιβλιοθήκη στο 8ο Νηπιαγωγείο Νέας Ιωνίας

Τα εγκαίνια της δανειστικής παιδικής βιβλιοθήκης στο 8ο Νηπιαγωγείο Νέας Ιωνίας πραγματοποιήθηκαν σήμερα στις 11 το πρωί. Επίσημη προσκεκλημένη είναι η συγγραφέας κ. Μάρω Αισώπου.
Η προϊσταμένη του 8ου Νηπιαγωγείου Νέας Ιωνίας κ. Ελένη Ξηραδάκη τόνισε πως «στο 8ο Νηπιαγωγείο Νέας Ιωνίας παιδιά και νηπιαγωγοί αρχίσαμε από τον Σεπτέμβριο αυτό το γλυκό ταξίδι στον μαγικό κόσμο των παραμυθιών! «Η Σοφή Ελιά» μάς μίλησε τον Νοέμβριο για τη Δημοκρατία και ταυτιστήκαμε με τους ήρωές της! «Ο βασιλιάς και η Παπλωματού» μάς μίλησαν μέσα από τις κούκλες τους για το δώρο της ανιδιοτελούς προσφοράς τα Χριστούγεννα στη γιορτούλα μας. «Ο πρίγκηπας βάτραχος» ήρθε πριν λίγες μέρες και μας δίδαξε ότι το μεγαλείο του εσωτερικού μας κόσμου είναι σπουδαιότερο από την εξωτερική μας εικόνα. Τίποτα όμως δε σταμάτησε εκεί. Το «Άκου να δεις» της αγαπημένης Μάρως Αισώπου, της δικής μας Πηλιορείτισσας συγγραφέως δραματοποιημένο από δικές μας κούκλες, μας έκανε να νιώσουμε πολύ παραστατικά την αγάπη της μάνας και μας έβαλε στη διαδικασία να σκεφτούμε πώς μπορούμε να επικοινωνούμε όταν δεν ακούμε και ταυτόχρονα δεν μπορούμε να μιλήσουμε. Πώς μπορούμε να πούμε το «Σ’ αγαπώ» με διαφορετικούς τρόπους; Πώς μπορούμε να ξεκλειδώσουμε την καρδιά του άλλου;

Τα παραμύθια συνεχίζονταν και συνεχίζονταν… Τα παιδιά θέλησαν να κάνουν τα δικά τους βιβλία και σκέφτηκαν:
Πολλές φορές οι μαθητές μας γίνονταν μια παρέα και άκουγαν και έφτιαχναν όλοι μαζί το παραμύθι τους. Όμως δεν ήταν αρκετός ο χώρος για όλους! Τι καλά να είχαμε περισσότερο χώρο! Τι καλά να βλέπαμε τις κούκλες των παραμυθιών μας συνέχεια! Τι όμορφα που θα ήταν να βλέπαμε το ουράνιο τόξο να μας λούζει με τα χρώματά του όταν διαβάζουμε… Τότε πάρθηκε και η απόφαση της ανακαίνισης του σχολείου μας από τις νηπιαγωγούς του σχολείου: Ασημάκη Μαρία, Βαΐτση Δήμητρα, Λιάκου Ειρήνη και Ξηραδάκη Ελένη έτσι ώστε να δημιουργηθεί ένας ξεχωριστός χώρος παιδικής βιβλιοθήκης, βασισμένης στο μοντεσσοριανό μοντέλο. Δημιουργήθηκαν οι προϋποθέσεις για να είναι διασκεδαστική η ανάγνωση των εικονοβιβλίων με μαξιλάρια δαπέδου στο χαλί ή στα τραπεζάκια.

Αντιγράφηκαν λοιπόν σχέδια από πρότυπες παιδικές βιβλιοθήκες του εξωτερικού, από ιταλικά και ισπανικά νηπιαγωγεία, αρχιτέκτονες μας έδωσαν τα κατάλληλα χρώματα και βάφτηκαν εξαρχής όλοι οι τοίχοι, οι πόρτες και τα μικροέπιπλα. Σχεδιάστηκαν και κατασκευάστηκαν καινούριες πολύχρωμες βιβλιοθήκες και λειτουργικά έπιπλα και φυσικά στη συνταγή βάλαμε πολλή αγάπη, πολύ μεράκι, φαντασία και όραμα! Σύντομα καταφέραμε και δημιουργήσαμε τη Νέα Παιδική Βιβλιοθήκη μας στο αρκετά μεγάλο φουαγιέ του σχολείου μας!».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το