Πολιτισμός

Εγκαινιάστηκε η έκθεση με 30 έργα του Κωνσταντίνου Κομνηνού

Εγκαινιάστηκε την Τετάρτη 8 Μαΐου η έκθεση με 30 έργα του Κωνσταντίνου Κομνηνού με τίτλο «Από το αναπαραστατικό στο ανεικονικό» στον Χώρο Tέχνης «δ.», που θα διαρκέσει έως 1 Ιουνίου 2019. Έργα που δείχνουν τη δουλειά του εφ’ όλης της ύλης και αφορούν στην τελευταία εικαστική αποτύπωση του καλλιτέχνη.

Τα έργα του Κωνσταντίνου Κομνηνού είναι διακριτά από σχέδιο και χρώμα και κυρίως από τη δυναμική προσέγγιση θεμάτων, τα οποία δεν δημιουργούν απλά ενότητες, αλλά προεκτάσεις έμπνευσης ως απόδοση θεμάτων.
Ο ζωγράφος κ. Κώστας Κομνηνός σημείωσε ότι η έκθεση αποτελείται από 30 έργα και είναι λίγο πολυμορφική. «Βάλαμε λίγο από όλα. Κάποια κομμάτια είναι πιο κλασικά, άλλα κατασκευαστικά κι έχει έναν χαρακτήρα μιας προσπάθειας να δείξουμε εφ’ όλης της ύλης τη δουλειά, σε ένα μικρό χώρο, αλλά πολύ όμορφο».

Τα έργα που εκτίθενται είναι με μελάνι, ακουαρέλα, λάδια, μέταλλα. «Τα θέματα αντλούνται πότε από το φυσικό περιβάλλον, πότε από μία κηλίδα τυχαία που μπορεί να βρεθεί στον χώρο ή να δημιουργήσουμε εμείς οι ίδιοι και να την εξελίξουμε, πότε είναι μία ιδέα που δουλεύεται χρόνια και κάποια στιγμή ολοκληρώνεται» τόνισε ο ίδιος.
Όσον αφορά στον τίτλο της έκθεσης ο ίδιος εξηγεί ότι «είναι η εξέλιξη, η διαδικασία ενός έργου, στάδια που εξελίσσονται και φέρνουν τα επόμενα που συνοδεύονται από κίνηση, αλλά και σκέψη».

Στην έκθεση ήταν να στηθεί μία μεγάλη κατασκευή, που θα απέδιδε πλήρως τον τίτλο της έκθεσης, αλλά τελικά αυτό δεν κατέστη δυνατό, με τον καλλιτέχνη να δίνει ραντεβού στο άμεσο μέλλον. «Η κατασκευή αυτή ξεκινούσε από μία αυτοπροσωπογραφία και στη συνέχεια μέσω της εξελικτικής πορείας, φτάναμε σε αυτό που λέμε χωρίς εικόνα, με την έννοια της αναγνωρίσιμης εικόνας, σε μία κατάσταση ψηφίδας σχεδόν» εξηγεί ο ίδιος.
Η έκθεση θα διαρκέσει έως 1 Ιουνίου, Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή 11 π.μ.-2 μ.μ. και 6.30 μ.μ.-9 μ.μ., Σάββατο 11 π.μ.-3 μ.μ., Κυριακή και Δευτέρα μόνο με συνεννόηση στο τηλέφωνο 6978186878.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το