Πολιτισμός

Εγκαινιάστηκε η έκθεση με 19 έργα της Ιωάννας Τερλίδου

Εγκαινιάστηκε χθες το μεσημέρι στον Χώρο Τέχνης «δ.», παρουσία πολύ κόσμου, η έκθεση της εικαστικού Ιωάννας Τερλίδου με τίτλο «Απαλός κόσμος» με 19 έργα της και η οποία θα διαρκέσει έως 2 Μαρτίου 2019.
Με τα εκφραστικά μέσα της ανανεωτικής έως ανατρεπτικής Ιωάννας Τερλίδου άρχισε τη νέα χρονιά ο Χώρος Τέχνης «δ.», στο πλαίσιο της έκθεσης που εγκαινιάστηκε χθες το μεσημέρι, προσφέροντας ένα ξεχωριστό δημιουργικό θέμα και θέαμα από μια καλλιτέχνιδα πολλαπλών ενασχολήσεων και δημιουργικών ταχυτήτων.
Η κ. Ιωάννα Τερλίδου τόνισε ότι πρόκειται για μια έκθεση για την οποία εργάστηκα τον τελευταίο χρόνο. Τα πιο πολλά έργα δημιουργήθηκαν για τον συγκεκριμένο χώρο, τον Χώρο Τέχνης «δ.», που θεωρώ πολύ ανάλαφρο με πολλή αύρα ελαφριά και τα οποία έχουν την ίδια ελαφράδα και την ίδια λεπτότητα».
Τα έργα που εκτίθενται είναι 19 και τα υλικά είναι μαλλί μοχέρ, οργάντζες, τούλι, ελαφριά υφάσματα, μία δαντέλα και μία θηκιαστή σε μικρογραφία της γιαγιάς της, που αποτελείται από ρουχαλάκια της οικογένειας και μικρών παιδιών.

Η έκθεση τιτλοφορείται «Απαλός κόσμος» και όπως εξήγησε η εικαστικός «προέκυψε κατ’ ευφημισμό της εποχής μας ότι εγώ επιλέγω να κινούμαι σε κάτι διαφορετικό από τη βία και αυτό που προβάλλεται τα τελευταία χρόνια. Επιλέγω τα αντίστοιχα υλικά που μπορούν να αποδώσουν αυτή την απαλότητα και θέλω να πιστεύω μέσα από αυτή δίνω και κάποιες αιχμές όπου διακρίνεται η βία και η ανεπάρκεια στις ανθρώπινες σχέσεις κ.ά., πολύ υπαινικτικά όμως».
Η κ. Ιωάννα Τερλίδου ανέφερε ότι «αυτά είναι και τα μηνύματα που θα ήθελα να περάσω, αλλά δεν ξέρω αν μπορώ και καταφέρνω να τα δώσω, αλλά θα ήθελα τα έργα να υπαινίσσονται πως τα πράγματα δεν είναι και τόσο απαλά στην πραγματικότητα, αλλά υπάρχει και η δυσοίωνη πλευρά της».

Η εικαστικός ζει και δημιουργεί στην ευρύτερη περιοχή του Βόλου απολαμβάνοντας το φυσικό περιβάλλον του Πηλίου κατοικώντας μόνιμα στα Καλά Νερά. Γεννημένη στη Θεσσαλονίκη και μεγαλωμένη στην Αθήνα η Ιωάννα Τερλίδου είναι απόφοιτος του Αμερικάνικου Κολεγίου Αθηνών με σπουδές στο Παρίσι στο Ecole Nationale Superieure Des Beaux Arts όπου σπούδασε για τρία χρόνια, από το 1975 έως το 1978 ταπισερί και ψηφιδωτό, καθώς και σχέδιο με καθηγητές τους Silvestri Licata και Gili αντίστοιχα. Η επιστροφή της στην Ελλάδα συνδυάστηκε με την ταπισερί, αλλά και τη ζωγραφική που σηματοδότησε τον μαγικό ρεαλισμό ως τάση και άποψη εικαστικής έκφρασης.
Η έκθεση θα λειτουργεί στις μέρες και ώρες: Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή 11.00 – 14.00 και 18.30 – 21.00, Σάββατο 11.00 – 14.30, Κυριακή, Δευτέρα κλειστά ή με ραντεβού στο τηλ. 6978186878.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το