Πολιτισμός

Εγκαινιάστηκε η έκθεση «Η Ελλάδα που δεν με πληγώνει…» με 60 έργα από τους Γ. Μπαρτζιώκα-Μαίρη Πύρρου

Πραγματοποιήθηκαν χθες το βράδυ τα εγκαίνια της έκθεσης με θέμα «Η Ελλάδα που δεν με πληγώνει…» στον εκθεσιακό χώρο Τσικρίκη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, με έργα των ζωγράφων Γιώργου Μπαρτζιώκα και Μαίρης Πύρρου, οι οποίοι εκθέτουν 60 ελαιογραφίες.
Ο κ. Γιώργος Μπαρτζιώκας σημείωσε ότι «η έκθεση αποτελείται από 60 έργα πάνω σε καμβά και προσπαθούμε να παρουσιάσουμε την Ελλάδα, η οποία είναι γνωστή ανά τον κόσμο, για τον πολιτισμό, τις τέχνες, τα γράμματα, τον ήλιο, τη θάλασσα, τα καλντερίμια, την ομορφιά του τόπου μας».

«Τα έργα είναι ελαιογραφίες με τοπία από τον ελλαδικό χώρο, μοντέρνα έργα που κυρίως στηρίζονται στο χρώμα της Ελλάδας και νεκρή φύση εμπνευσμένη μέσα από την ελληνική πραγματικότητα» τόνισε ο ίδιος.
Η κ. Μαίρη Πύρρου ανέφερε πως «το μήνυμα που θέλουμε να περάσουμε το λέει ο ποιητικός τίτλος της έκθεσης: Η Ελλάδα που δεν με πληγώνει. Αυτό, το οποίο μας δίνει το θάρρος να προχωρήσουμε, να οραματιζόμαστε, να αγαπάμε και να έχουμε ελπίδα για το αύριο».

Την έκθεση παρουσίασε η μουσειοπαιδαγωγός κ. Φούλη Τσιαμάγκα, ενώ στο πιάνο στη χθεσινή βραδιά των εγκαινίων ήταν η κ. Κυριακοπούλου Μαρίνη.
Η έκθεση θα λειτουργήσει από έως και 19 Μαρτίου με είσοδο ελεύθερη και ώρες λειτουργίας καθημερινά από 10.00 – 14.00 και 18.00 – 21.00.
Η έκθεση πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Σωματείου «Φίλοι Αθανασάκειου Αρχαιολογικού Μουσείου Βόλου», στο οποίο οι δύο ζωγράφοι εκφράζουν ιδιαίτερες ευχαριστίες.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το