Πολιτισμός

Εγκαινιάστηκε η έκθεση φωτογραφίας «Παράθυρο στον κόσμο» του Σπύρου Λαζάρου

Το ενδιαφέρον των επισκεπτών της κράτησε αμείωτο η έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «Παράθυρο στον κόσμο» του Σπύρου Λαζάρου, που εγκαινιάστηκε χθες στον Χώρο Τέχνης «δ.» (Χατζηαργύρη 4 με Ιάσονος). Η έκθεση του κ. Λαζάρου περιλαμβάνει περίπου 40 φωτογραφίες, εκ των οποίων και δύο από τον Βόλο. Μάλιστα η μία φωτογραφία αποτυπώνει το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και σύμφωνα με τον δημιουργό, πρόκειται για έναν ιδιαίτερο χώρο για εκείνον.
«Η έκθεση αυτή είναι το αποτέλεσμα της πορείας μου τα τελευταία πέντε χρόνια και η δουλειά μου στον Φωτογραφικό Κύκλο, τη μεγαλύτερη φωτογραφική ομάδα στην Αθήνα. Η φωτογραφία όπως και κάθε μορφή τέχνης είναι μια πρόταση για τη ζωή. Αυτή είναι η δική μου πρόταση» τόνισε ο κ. Λαζάρου. Ο ίδιος δήλωσε ότι τα τοπία είναι αυτά που του δίνουν περισσότερο την ευκαιρία να κάνει αυτή την πρόταση.

«Είναι πολύ λιτά, αλλά και χώροι που μπορώ ταυτόχρονα να ηρεμώ καθώς, λόγω του μεγάλου φόρτου δουλειάς, κάτι τέτοιο δεν είναι πάντα εύκολο. Θέλω έναν χώρο που να μπορώ να επικοινωνώ καλύτερα. Μου αρέσει να φωτογραφίζω μέσα σε ναούς, σε μοναστήρια, γιατί είναι χώροι περισυλλογής, με ηρεμία. Όταν βγαίνω να φωτογραφίσω είμαι συγκεντρωμένος να κάνω αυτή την ιδιαίτερη φωτογραφία που κάνει η ομάδα μας, μια φωτογραφία μεταμόρφωσης. Προσπαθώ αυτό που έχω μπροστά μου να το αλλάξω, όχι να το αποτυπώσω, αλλά να δώσω μια διαφορετική εικόνα σε αυτό που βλέπω» πρόσθεσε.

Αναφορικά με τον τίτλο της έκθεσης, ο κ. Λαζάρου σημείωσε ότι «το «παράθυρο» είναι η έξοδος. Δίνω την πρόταση για τη ζωή. Η κεντρική φωτογραφία της έκθεσης είναι ένα παράθυρο από ένα ουζερί στην Τήνο και φαίνεται η θάλασσα. Το παράθυρο είναι το σημαντικό κομμάτι στη ζωή, είναι ένα άνοιγμα και μια πρόταση».
Η έκθεση φωτογραφίας του Σπύρου Λαζάρου «Παράθυρο στον κόσμο» θα διαρκέσει έως τις 12 Ιουλίου και θα λειτουργεί Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή 11.00 – 14.00 και 19.00 – 21.00, Σάββατο 11.00 – 14.30, Κυριακή και Δευτέρα κλειστά ή με ραντεβού στο τηλ. 6978186878.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το