Πολιτισμός

Εγκαινιάστηκε η έκθεση έργων της Κατερίνας Διακομή

Δεκαέξι έργα επιτοίχια, ζωγραφισμένα με μολύβι ή ακουαρέλα σε χαρτί, και δύο γλυπτά σε ψυχρό πηλό, δουλεμένα με μολύβι, αποτελούν την πρωτότυπη έκθεση με τίτλο «Perfection is the enemy» (Η τελειότητα είναι ο εχθρός) της Βολιώτισσας Κατερίνας Διακομής, που εγκαινιάστηκε χθες Σάββατο 8 Φεβρουαρίου στον Χώρο Τέχνης «δ.».
«Η δουλειά αυτή είναι βασισμένη σε βιβλία ανατομίας ή εικόνες από μικροσκόπιο» ανέφερε σε δήλωσή της η δημιουργός κ. Κατερίνα Διακομή και πρόσθεσε ότι δεν αναπαριστά κάτι που υπάρχει στην πραγματικότητα, αλλά παίρνει ιδέες και δημιουργεί κάτι καινούργιο και διαφορετικό. «Είναι σαν ίχνη, οι γραμμές, που κάνουν οι φλέβες στον οργανισμό μας και συνδυάζεται με πολλή φαντασία» σημείωσε.
Η δημιουργός εξήγησε ότι η έκθεση αποτελεί μια συνέχεια των έργων της. «Η προηγούμενη δουλειά μου ήταν με σύρμα, που ουσιαστικά ήταν σχέδια στον χώρο. Δουλεύοντάς το, μετά δοκίμασα να δημιουργήσω σε χαρτί και το ένα έφερε το άλλο» είπε χαρακτηριστικά.
Ακόμη, ανέφερε ότι η έκθεση δεν είναι αναπαραστατική και πρόσθεσε πως είναι πιο αφαιρετική. «Θέλει εξοικείωση για να τη διαβάσει κάποιος» δήλωσε.

Η έκθεση έργων της κ. Κατερίνας Διακομή θα συνεχιστεί στον Χώρο Τέχνης «δ.» έως τις 29 Φεβρουαρίου. Ώρες λειτουργίας: Τρίτη – Τετάρτη – Πέμπτη – Παρασκευή 11.00 – 14.00 και 18.30 – 21.00, Σάββατο 11.00 – 14.30, Κυριακή – Δευτέρα κλειστά ή με ραντεβού στο τηλ. 6978186878.
Η έκθεση που πραγματοποιείται με την επιμέλεια της Φαίης Τζανετουλάκου, λειτουργεί ως αφορμή την ανανέωση μνήμης στο έργο της εικαστικού που δίνει ενεργά το «παρών» στον Βόλο με τη συμμετοχή της σε ομαδικές εκθέσεις, ενώ παράλληλα έχει παρουσιάσει τη δουλειά της σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις σε άλλους χώρους και πόλεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Η Κατερίνα Διακομή γεννήθηκε στον Βόλο και αποφοίτησε το 1994 από την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών Αθήνας, όπου σπούδασε ζωγραφική με καθηγητή τον Δημήτρη Μυταρά και χαρακτική με καθηγητή τον Θανάση Εξαρχόπουλο. Έργα της έχουν εκτεθεί σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το