Τοπικά

Εγκαινιάστηκαν οι Τοπικές Μονάδες Υγείας σε Ιωλκό και Νέα Αγχίαλο – Στόχος να ενδυναμώσουν την πρωτοβάθμια περίθαλψη

Τα εγκαίνια λειτουργίας δύο νέων Τοπικών Μονάδων Υγείας, της Τ.ΟΜ.Υ. Ιωλκού και της Τ.ΟΜ.Υ Ν. Αγχιάλου, πραγματοποιήθηκαν σήμερα στη Μαγνησία παρουσία του Αναπληρωτή Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας κ. Σταμάτη Βαρδαρού.

Η Κατερίνα Παπανάτσιου 

Σε γραπτή δήλωσή της, με αφορμή τα εγκαίνια, η Υφυπουργός Οικονομικών και βουλευτής Μαγνησίας Κατερίνα Παπανάτσιου σημειώνει ότι:

Μετά τη Νέα Ιωνία και την Αγριά, άλλες δυο περιοχές του Δήμου Βόλου, ο Ιωλκός και η Νέα Αγχίαλος θα αποκτήσουν τη δυνατότητα άμεσης πρόσβασης στην παροχή δωρεάν ποιοτικών υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Οι κάτοικοι των περιοχών αυτών θα έχουν άμεση πρόσβαση σε οικογενειακούς γιατρούς και παιδιάτρους, νοσηλευτές, επισκέπτες υγείας και κοινωνικό λειτουργό.
Τα ΤΟΜΥ, ως το πρώτο σημείο επαφής του πολίτη με το Εθνικό Σύστημα Υγείας, θα καλύπτουν ανάγκες άμεσης αντιμετώπισης περιστατικών και ανάγκες προληπτικής ιατρικής, σχολικής υγείας, εμβολιασμών, διαχείρισης των χρόνιων ασθενειών, με σκοπό τη συνεχή και καθολική φροντίδα του πολίτη.
Τα τέσσερα ΤΟΜΥ του Δήμου Βόλου, σε συνδυασμό με τα υπάρχοντα Κέντρα Υγείας Αστικού Τύπου, έρχονται να θωρακίσουν και να ενδυναμώσουν την πρωτοβάθμια περίθαλψη και να ολοκληρώσουν τον αρχικό στόχο της Κυβέρνησης για τη μεταρρύθμιση στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, ώστε να υπάρχει αποτελεσματική κάλυψη των υγειονομικών αναγκών της κοινωνίας χωρίς διακρίσεις, ισότιμα και καθολικά. Προς το σκοπό αυτό δρομολογούνται, σε δεύτερο στάδιο, η δημιουργία ΤΟΜΥ και στην υπόλοιπη Μαγνησία.
Σίγουρα, πρέπει ακόμη να γίνουν πολλά στον τομέα της Υγείας, καθώς η κατάρρευση του συστήματος της Δημόσιας Υγείας ήταν μια πραγματικότητα στα πρώτα χρόνια της κρίσης και η αντιστροφή αυτής της κατάστασης απαιτεί χρόνο και κόπο.
Παραμένοντας σταθεροί σε έναν από τους κυριότερους στόχους μας ως Κυβέρνηση, για δωρεάν, δημόσια, ισότιμη, καθολική, αποτελεσματική, αποδοτική και ποιοτική παροχή υγείας χωρίς διακρίσεις, συνεχίζουμε τις προσπάθειες για την πλήρη επίτευξή του.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το