ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Από τον Ζορμπά…

Οι εικόνες της ημέρας

Σουρεάλ

Παραπολιτικά

Διπλά ψηφοδέλτια της ΝΔ

Παραπολιτικά

Φόροι…

Παραπολιτικά

Ανάγκη για νοσηλευτές

Παραπολιτικά

Μάχες για τις θέσεις

Παραπολιτικά

Τοπικά

Εγκαίνια σήμερα για το 1ο Νηπιαγωγείο Πορταριάς στο Αρχοντικό Δράκου

Αγιασμός, αλλά και εγκαίνια σήμερα για το 1ο Νηπιαγωγείο Πορταριάς, που στεγάζεται στο Αρχοντικό Δράκου.
Το Αρχοντικό Δράκου βρίσκεται στην Πορταριά και ο προϋπολογισμός του έργου για τη μετασκευή του σε νηπιαγωγείο ανήλθε στις 140.000 ευρώ. Το έργο είχε ξεκινήσει το 2012 αλλά είχε διακοπεί το 2014 και απέμειναν εργασίες ύψους 140.000 ευρώ για την ολοκλήρωσή του.
Πρόκειται για ισόγειο κτίσμα έκτασης 157,05 σε οικόπεδο 666, 7 τ.μ. και οι εργασίες ολοκλήρωσής του αφορούσαν την τοποθέτηση νέας πόρτας εισόδου και εσωτερικών πορτών, ανακατασκευή της βεράντας και της εξωτερικής σκάλας και τοποθέτηση κιγκλιδωμάτων. Επίσης, έγιναν εργασίες στο δάπεδο, στην αυλή και στα παράθυρα.
Το έργο χρηματοδοτήθηκε από τακτικά έσοδα και ΣΑΤΑ 2016-2017.

Καθυστέρηση στις συντηρήσεις σχολείων

Αργότερα και μετά τα εγκαίνια του νέου νηπιαγωγείου της Πορταριάς ο Αχ. Μπέος υποστήριξε για το θέμα των συντηρήσεων και παρεμβάσεων στα διδακτήρια:
“Έχουμε καθυστερήσει οφείλω να πω αλλά δυστυχώς αυτή είναι η γραφειοκρατία στην Ελλάδα. Διαγωνισμοί που έχουν ολοκληρωθεί από τον Ιανουάριο και έχουν δοθεί σε ανάδοχους δυστυχώς δεν έχουν προχωρήσει όλοι. Κάποια σχολεία προλάβανε, κάποια όχι αλλά είναι εν εξελίξει αυτή η διαδικασία και θέλω να πιστεύω ότι τους επόμενους 2-3 μήνες το 80% των σχολικών κτιρίων θα έχουν ολοκληρωθεί. Και τα υπόλοιπα να ολοκληρωθούν το 2019. Ούτως ή άλλως είναι μια διαδικασία που ξεκινήσαμε από το 2015 και κάναμε ένα πρόγραμμα και ανά έτος παρεμβαίνουμε σε έναν αριθμό σχολείων γιατί μιλάμε για 187 κτίρια. Σε μεγάλο βαθμό όμως τόσο στην Πρωτοβάθμια όσο και στην Δευτεροβάθμια η κ. Κότογλου και ο κ. Γαλάτης αλλά και από την Τεχνική Υπηρεσία ο κ. Σταυρίδης δουλέψανε σκληρά, καταγράψανε τα προ Βλήματα και έχουμε ολοκληρώσει το 80%. Και συνεχίζουμε”.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το