Πολιτισμός

Εγκαίνια πανευρωπαϊκής έκθεσης κοσμήματος στο Κέντρο Τέχνης Τζιόρτζιο ντε Κίρικο

Τα εγκαίνια της τρίτης περιοδεύουσας πανευρωπαϊκής έκθεσης που αποτελείται αποκλειστικά από σπουδαστικές εργασίες με θέμα «Τη φωτιά σε σχέση με το μέλλον» θα πραγματοποιηθούν σήμερα Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου, στις 20.00, στο Κέντρο Τέχνης Τζιόρτζιο ντε Κίρικο. Η έκθεση ξεκίνησε στο Πόρτο, παρουσιάστηκε στο Λονδίνο, ήρθε στο ΙΙΕΚ του Δήμου Βόλου της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ και θα συνεχίσει στη Θεσσαλονίκη, τη Βαλέντσα της Ιταλίας και θα κλείσει το ταξίδι της στη Μαδρίτη της Ισπανίας. Στα εγκαίνια της έκθεσης θα παρευρεθούν 16 εκπαιδευτές και σπουδαστές των σχολών Escola artistica de soares dos reis Πόρτο, Escuela de art3 Μαδρίτη και Baj Λονδίνο, που θα βρίσκονται στο ΙΙΕΚ Δήμου Βόλου έως 1/10 στο πλαίσιο κινητικότητας του προγράμματος.

Το πρόγραμμα εργασίας κατά τη διάρκεια των τριών ετών σχετίζεται με τέσσερις τύπους δραστηριοτήτων για τη μεθοδολογία υλοποίησης και διαχείρισης της στρατηγικής εταιρικής σχέσης: Την έρευνα, την κατασκευή κοσμημάτων, τη δημιουργία καταλόγου, τη δημιουργία φυλλαδίου, τις εκθέσεις, για την προβολή του έργου των σπουδαστών και των σχολών.

Μέσα από τα προγράμματα Erasmus+ παρέχεται κινητικότητα κατάρτισης για σπουδαστές, η προστιθέμενη αξία των οποίων σχετίζεται με τους πόρους που παρέχονται από κάθε εταίρο και τη δημιουργία ενός περιβάλλοντος, στο οποίο ανταλλάσσονται, μοιράζονται, συζητούνται και αναπτύσσονται νέες πρακτικές και τεχνικές για την πραγματοποίηση όχι μόνο πρωτότυπων κοσμημάτων, αλλά και μιας βιώσιμης επιχείρησης. Επιπρόσθετα και για να εξασφαλιστούν μακροπρόθεσμα οφέλη για όλους, ο ιστότοπος (http://thefutureisourjewel.wordpress.com) και όλα τα αποτελέσματα θα παραμείνουν λειτουργικά μετά το κλείσιμο του έργου, ώστε να μπορούν όλοι οι ενδιαφερόμενοι και οι εταίροι να επικοινωνούν μεταξύ τους, να ανταλλάσσουν ιδέες, να προτείνουν βελτιώσεις και να επικαιροποιούν καινοτόμες μεθόδους.

Ένας από τους βασικούς στόχους του Ι.Ι.Ε.Κ. Δήμου Βόλου της ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ είναι η πληρέστερη εκπαίδευση και κατάρτιση των σπουδαστών του, γεγονός που ενισχύεται από τη συμμετοχή τους σε ευρωπαϊκά προγράμματα.
Η πρόεδρος της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ κ. Σοφία Χάλαρη, ο νόμιμος εκπρόσωπος του ΙΙΕΚ κ. Απόστολος Ζαρκάδας-Βεργής και η Δημοτική Αρχή Βόλου ενισχύουν και προωθούν αντίστοιχες ευρωπαϊκές δράσεις, τα οφέλη των οποίων μέσω των προγραμμάτων Erasmus+ δεν σταματούν με την αποφοίτηση των σπουδαστών, αλλά συνεχίζονται και στη μετέπειτα πορεία τους στην αγορά εργασίας.
Το ΙΙΕΚ Δήμου Βόλου μέσα από τις ευρωπαϊκές του συνεργασίες και τη διαπίστευσή του αποδεικνύει το υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης και κατάρτισης που παρέχει εδώ και 35 χρόνια όχι μόνο σε τοπικό, αλλά σε πανελλαδικό επίπεδο.
Οι ενδιαφερόμενοι για εγγραφή στις 13 ειδικότητες του Δημοτικού ΙΙΕΚ Βόλου μπορούν να απευθύνονται καθημερινά στη γραμματεία της σχολής 9.00- 15.00 και στο mail: [email protected]/.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το