Τοπικά

Εγκαίνια για τη νέα βιβλιοθήκη στο 2ο Δημοτικό Βόλου δωρεά της οικογένειας Τσιμά

 

Μια νέα και εμπλουτισμένη βιβλιοθήκη εγκαινιάστηκε χθες στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου μετά την ενεργοποίηση των εκπαιδευτικών, τη συνδρομή του Δήμου Βόλου, αλλά και μια σημαντική δωρεά από την οικογένεια Τσιμά.
Η βιβλιοθήκη στεγάζεται στο ισόγειο του διδακτηρίου και πιο συγκεκριμένα στην αίθουσα που χρησιμοποιούταν για την πραγματοποίηση θεατρικών παραστάσεων η οποία τώρα αποκτά ένα πολύπλευρο ρόλο για την παραγωγή παιδείας.
Η τελετή των εγκαινίων έγινε παρουσία αρκετών γονέων του σχολείου.
«Εγκαινιάσαμε την νέα μας σύγχρονη και εμπλουτισμένη σχολική βιβλιοθήκη ως εφαρμοστή της φιλοσοφίας μας για μια καθημερινή παραγωγή παιδείας ενός δημόσιου σχολείου. Η βιβλιοθήκη στεγάζεται σε μια αίθουσα που είναι πολυχώρος θεάτρου και πλέον αποτελεί την καθημερινή βάση του σχολείου» τόνισε η διευθύντρια του 2ου Δημοτικού Βόλου κ. Δέσποινα Μουζαλά και συμπλήρωσε πως «δημιουργείται ένας όμορφος αισθητικά χώρος, συνάντησης του παιδιού με τη γλώσσα, την τέχνη, το βιβλίο, την καλλιέργεια, την ηρεμία».
Η ίδια αναφέρθηκε στην προσπάθεια για τη δημιουργία της βιβλιοθήκης που ξεκίνησε το 2018, όταν το σχολείο εντάχθηκε στο δίκτυο σχολικών βιβλιοθηκών. Μετά από την ενεργοποίηση πέντε εκπαιδευτικών του σχολείου και τη συνδρομή της αρμόδιας αντιδημαρχίας, της σχολικής επιτροπής και των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Βόλου, του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ο στόχος έγινε πραγματικότητα.
Η κ. Μουζαλά αναφέρθηκε «στη μεγάλη συμβολή της δωρεάς της οικογένειας του Χαράλαμπου Τσιμά προς το σχολείο, μιας δωρεάς αξίας 1.000 ευρώ με την οποία δόθηκε η δυνατότητα να αποκτηθούν 100 καινούργια βιβλία για το σχολείο. Η οικογένεια συνεχίζει το έργο του ευεργέτη Χαράλαμπου Τσιμά και μας τιμά με αυτή τη δωρεά».
Και πρόσθεσε λέγοντας πως «στόχος μας είναι η λειτουργική ένταξη της σχολικής βιβλιοθήκης στο αναλυτικό πρόγραμμα μέσα από τη στήριξη καινοτόμων προγραμμάτων που προϋποθέτουν αυτενέργεια, φαντασία, έρευνα, κριτική σκέψη, ώστε ο μαθητής να γίνει αποτελεσματικός χρήστης των γνώσεων και των πληροφοριών.
Για το σχολικό έτος 2022-2023 το σχολείο σχεδιάζει με την παιδική βιβλιοθήκη, το στέκι παιδιού και τον ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ την υλοποίηση ενός μεγάλου προγράμματος με αφορμή τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή.
«Παρών» στην εκδήλωση ήταν και ο διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας κ. Γιώργος Πολύζος που τόνισε τα εξής: «Μετά από δύο χρόνια πανδημίας οι εκπαιδευτικοί επανέρχονται, συνεργάζονται με γονείς και φορείς και πετυχαίνουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Στο 2ο Δημοτικό Βόλου εγκαινιάστηκε μια βιβλιοθήκη πρότυπο, σε έναν χώρο πολλαπλών χρήσεων. Θέλω να ευχαριστήσω την οικογένεια Τσιμά που πάντα είναι κοντά σε τέτοιες δράσεις και ενισχύει τα σχολεία».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το