ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Πολιτισμός

Εγκαίνια έκθεσης ζωγραφικής του Πασχάλη Αγγελίδη – Μετά από 10 χρόνια παρουσίαση έργων του

Με τον υπαινικτικό τίτλο «Πανσέληνος» παρουσίασε αντιπροσωπευτικά έργα της γνώριμης και αναγνωρισμένης εικαστικής του γραφής ο καταξιωμένος ζωγράφος Πασχάλης Αγγελίδης στο πλαίσιο έκθεσης που εγκαινιάστηκε χθες το βράδυ στον Χώρο Τέχνης «δ.» στον Βόλο, ο οποίος είχε γεμίσει από φίλους και λάτρεις της ζωγραφικής.
Ο Πασχάλης Αγγελίδης ζει και εργάζεται στον Βόλο, δίνει καλλιτεχνικό «παρών» σε εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ επέλεξε να παρουσιάσει στον Βόλο δέκα έργα (λάδια σε μουσαμά), τέσσερις σπουδές, καθώς και ένα έργο λάδι σε ξύλο, την εμβληματική «Πόρτα» στον Χώρο Τέχνης «δ.», που συμμετέχει ως αρχιτεκτονική δημιουργία στην 9η Μπιενάλε Νέων Αρχιτεκτόνων.

Από αριστερά ο κ. Πασχάλης Αγγελίδης και ο κ. Θανάσης Δουλκέρογλου, ενώ κάτω ένα από τα έργα που εκτίθενται στην έκθεση στον Χώρο Τέχνης «δ.»

Ο κ. Πασχάλης Αγγελίδης, ζωγράφος, ανέφερε ότι «τα έργα της έκθεσης είναι από τη συνήθης δουλειά που παρουσιάζω χρόνια και είναι η ματιέρα μου. Παρουσιάζω δέκα έργα με λάδι σε μουσαμά, ένα με λάδι σε ξύλο (μία πόρτα ζωγραφισμένη) και τέσσερα έργα μακέτες με ακρυλικά υλικά».
Ο ίδιος σημείωσε ότι από πέρσι είχε προγραμματιστεί αυτή η έκθεση και είχε τουλάχιστον δέκα χρόνια να παρουσιάσει δουλειά του στον Βόλο, διότι δούλευε κυρίως στο εξωτερικό, για να προσθέσει: «Είμαι χαρούμενος που παρουσιάζω τη συγκεκριμένη δουλειά με θέμα την πανσέληνο. Η αδυναμία μου και η αγάπη μου είναι η πανσέληνος του Σεπτεμβρίου».
Ο ζωγράφος τόνισε ότι ο κάθε θεατής βλέπει τα έργα με το δικό του μάτι και τον δικό του ψυχισμό.
Όσον αφορά στην πηγή έμπνευσης του κάθε καλλιτέχνη επισήμανε ότι «προέρχεται από τον εσωτερικό κόσμο του, αποτελεί μία εσωτερική ανάγκη και εξαρτάται από τις επιρροές που έχει από το περιβάλλον του και τον περίγυρό του».

Γεννημένος στην Αλεξανδρούπολη το 1955 ο Πασχάλης Αγγελίδης σπούδασε διακόσμηση στη Θεσσαλονίκη, ενώ μαθήτευσε στο εργαστήριο του Δημήτρη Κρέτα. Τον κέρδισε η ζωγραφική με την έννοια της εικαστικής εφαρμογής αποσπώντας παράλληλα και άμεσα θετικές κριτικές κοινού και ειδικών.
Με αφορμή τις ατομικές παρουσιάσεις, αλλά και τη συμμετοχή του Πασχάλη Αγγελίδη σε ομαδικές εκθέσεις έχουν καταγραφεί σημαντικές αναφορές και κριτικές, καθώς και εγκωμιαστικά σχόλια ελληνικών και ξένων ιστορικών Τέχνης.
Η έκθεση έργων του Πασχάλη Αγγελίδη στον Χώρο Τέχνης «δ» στον Βόλο θα διαρκέσει έως τις 30 Οκτωβρίου με ώρες λειτουργίας: Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή 11.00 – 14.00 και 18.30 – 21.00, Κυριακή, Δευτέρα κλειστά ή με ραντεβού στο τηλ. 6978186878.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το