Τοπικά

Εγκαίνια έκθεσης με ευρηματικές δημιουργίες προνηπίων και νηπίων στο Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Ιωνίας

Τις πύλες της στο κοινό της πόλης άνοιξε χθες η 5η έκθεση με ξεχωριστές δημιουργίες των προνηπίων και νηπίων της Μαγνησίας τα οποία ανιχνεύουν τα ονόματα. Τα εγκαίνια της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν στο Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Ιωνίας παρουσία πλήθους κόσμου.
Η έκθεση θα διαρκέσει έως και τις 3 Απριλίου 2019 και θα είναι ανοιχτή για το κοινό καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 14.00-21.00 και κάθε Σάββατο από 11.00 έως 15.00.
Τίτλος της 5η έκθεσης δημιουργημάτων των Νηπιαγωγείων που γίνεται θεσμός, ήταν «Όταν ήρθαν τα Ονόματα».

Έργα ζωγραφικής, χειροτεχνιών, κατασκευών και άλλων υλικών συνθέτουν την προσπάθεια των προνηπίων, των νηπίων που έβαλαν τη φαντασία, το μεράκι και την αγάπη τους για τη δημιουργία και εκφράστηκαν με μοναδικό τρόπο για τα ονόματα έχοντας την καθοδήγηση των νηπιαγωγών τους.
Στην έκθεση συμμετέχουν όλα τα νηπιαγωγεία του Νομού.

 

Με αφορμή τα ονόματα τα παιδιά σκέφτηκαν και οργάνωσαν παιχνίδια σύγχρονα και παραδοσιακά, έφτιαξαν κατασκευές, χειροτεχνίες, δημιούργησαν καρτέλες, απλούς πίνακες, πίνακες διπλής εισόδου, πολυτροπικά κείμενα, διάλεξαν χορούς και τραγούδια που αναφέρονται σε ονόματα. Ετοίμασαν Προσκλήσεις σε παππούδες και γιαγιάδες για να μιλήσουν για τα δικά τους ονόματα και την ιστορία τους, αλλά και σε «εδικούς» της πόλης και του χωριού και έμαθαν για τα ονόματα που έχουν οι δρόμοι, οι γειτονιές, η πόλη τους και το χωριό τους. Έφτιαξαν και βρήκαν επιτραπέζια παιχνίδια, πάζλ, παιχνίδια στον υπολογιστή, με τα ονόματα των δικών τους ηρώων. Και στο τέλος προγραμμάτισαν επισκέψεις σε χώρους που υποστήριζαν τις σχετικές δράσεις για να ανακαλύψουν την ομορφιά της ύπαρξης των ονομάτων στη ζωή! Αυτά και τόσα άλλα που δεν βάζει ο νους των μεγάλων και κατεβάζει ο νους των μικρών!

Η συντονίστρια εκπαιδευτικού έργου προσχολικής εκπαίδευσης κ. Τζένη Μωραΐτη αναφέρθηκε στην προσπάθεια των παιδιών και των εκπαιδευτικών που ξεκίνησε εδώ και μήνες με τη μορφή ενός εκπαιδευτικού προγράμματος και ολοκληρώνεται με αυτήν την έκθεση που έχει αγκαλιαστεί από τους γονείς και άλλους φορείς.
Για πέντε χρόνια καταφέρνουμε και φέρνουμε στο προσκήνιο τη δουλειά των νηπιαγωγείων που είναι πολύ σημαντική για τα παιδιά.
Παράλληλα αναφέρθηκε και στον πολύπλευρο παιδαγωγικό ρόλο του νηπιαγωγείου, όπου τα παιδιά λαμβάνουν γνώσεις, παραστάσεις, ερεθίσματα που θα τους ακολουθούν σε όλη τους τη ζωή.
Τα εγκαίνια πλαισιώθηκαν από μια πολύ όμορφη θεατρική παράσταση των 4ου και 17ου Νηπιαγωγείων Βόλου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το