Πολιτισμός

Εγκαίνια απόψε της εορταστικής έκθεσης ζωγραφικής «Ένας καλλιτέχνης… γεννιέται»

Η Διεύθυνση Πολιτισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π.-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμου Βόλου εγκαινιάζει την εορταστική έκθεση ζωγραφικής «Ένας καλλιτέχνης… γεννιέται», σήμερα Τρίτη 18 Δεκεμβρίου και ώρα 20.00, στο Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Ιωνίας. Μετά από πρόταση της υπεύθυνης του Τμήματος Ζωγραφικής του Πολιτιστικού Κέντρου Νέας Ιωνίας κ. Νικηφόρου Έλενας, προσκλήθηκαν και παρουσιάζουν έργα τους τέσσερις καλλιτέχνες, που γεννήθηκαν ή ζουν και εργάζονται στον Βόλο, με έντονη και διαρκή παρουσία στην καλλιτεχνική σκηνή. Η έκθεση περιλαμβάνει έργα από τα πρώιμα στάδια της καλλιτεχνικής τους πορείας μέχρι τις πρόσφατες δημιουργίες τους. Γίνεται έτσι εμφανής η εξέλιξή τους και η διαμόρφωση του προσωπικού στιλ του καθενός από την καλλιτεχνική τους «γέννηση» μέχρι και την «ενηλικίωση» και πώς επέδρασαν στη διαδικασία αυτή οι πειραματισμοί σε υλικά, τεχνικές και θέματα.

Συγκεκριμένα συμμετέχουν οι εξής καλλιτέχνες, απόφοιτοι Ανώτατων Σχολών:
Η Νεκταρία Γιακμογλίδου γεννήθηκε στην Καβάλα. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, με πτυχίο Ζωγραφικής, του τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών, στο εργαστήριο του Ευάγγελου Δημητρέα. Εργάζεται στον Βόλο ως μόνιμη καθηγήτρια Καλλιτεχνικών Μαθημάτων της Β/θμιας Εκπαίδευσης. Εκτός από τη ζωγραφική, έχει ασχοληθεί με το ψηφιδωτό, το αντικείμενο design, το κόσμημα και το σχέδιο κόμικς. Έχει πάρει μέρος σε πολλές εκθέσεις στη Θεσσαλονίκη, στα Ιωάννινα και στον Βόλο.
Η Ελπινίκη Καμόσου, απόφοιτη του Τμήματος Ζωγραφικής της Α.Σ.Κ.Τ. με καθηγητή τον Χ. Μπότσογλου. Εξειδικεύτηκε στη Σκηνογραφία με καθηγητή τον Γ. Ζιάκα. Το 2015 έλαβε την υψηλή διάκριση του Οργανισμού ISE, στο πλαίσιο διεθνούς εκπαιδευτικού διαγωνισμού με θέμα το φως. Εργάζεται στην Εκπαίδευση και έχει παρουσιάσει τη δουλειά της σε πολλές ατομικές και ομαδικές εκθέσεις.

Ο Κώστας Κομνηνός, με καταγωγή από τη Ζαγορά Πηλίου, είναι απόφοιτος του τμήματος Ζωγραφικής της ΑΣΚΤ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Έχει παρουσιάσει τη δουλειά του σε ατομικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές εκθέσεις και συμπόσια. Έχει ασχοληθεί με την ανάπλαση αρχοντικών και έχει αναλάβει την ολοκλήρωση τοιχογραφιών σε πολλά αρχοντικά και ξενώνες του Πηλίου. Η απασχόλησή του στην καλλιτεχνική εκπαίδευση είναι πολυετής, ενώ έχει αναλάβει την κατασκευή σκηνικών σε πολλές θεατρικές παραστάσεις. Έχει δώσει σειρά καλλιτεχνικών σεμιναρίων και έχει συμμετάσχει σε αξιόλογα ντοκιμαντέρ.
Η Βιβή Νικολαΐδου γεννήθηκε στην Αθήνα. Εργάζεται ως εκπαιδευτικός στον Βόλο. Διδάχθηκε κλασικό και μοντέρνο χορό και είναι απόφοιτη της ΑΣΚΤ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Έχει ασχοληθεί με την Αγιογραφία και έχει παρακολουθήσει κύκλο σπουδών στη συντήρηση παραδοσιακών κτιρίων με συντονιστή το University of Indianapolis.
Η έκθεση εντάσσεται στο πρόγραμμα εορταστικών εκδηλώσεων του Δήμου Βόλου και θα διαρκέσει έως το Σάββατο 19 Ιανουαρίου. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το