Ελλάδα

Έγινε της …Χρυσής Αυγής στη Βουλή με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου

zoi1070_0

Εκανε πίσω τελικά η Ζωή Κωνσταντοπούλου στο θέμα της ονομαστικής ψηφοφορίας, για το νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση, μετά από τα πυρά βουλευτών της αντιπολίτευσης αλλά και της συμπολίτευσης.

Η απόφαση της να ταχθεί υπέρ της πρότασης της ΧΑ για ονομαστική ψηφοφορία προκάλεσε έκρηξη ακόμα και το κυβερνητικό στρατόπεδο.

Τι προηγήθηκε στη Βουλή

Η απόφαση της Προέδρου της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου για διεξαγωγή ονομαστικής ψηφοφορίας πυροδότησε εκρηκτικό κλίμα στο Κοινοβούλιο. Μάλιστα μετά από τις τελευταιες εξελίξεις η ΝΔ είναι πλέον πολύ πιθανό να απέχει της ψηφοφορίας.

Ολα ξεκίνησαν όταν η κα Κωνσταντοπούλου διάβασε τις επιστολές βουλευτών της ΧΑ που ζητούσαν ονομαστική ψηφοφορία, ωστόσο δεν συμπλήρωναν τον απαιτούμενο αριθμό και το αίτημα τους δεν θα μπορούσε να γίνει δεκτό. Η Πρόεδρος της Βουλής όμως αιφνιδίασε τους πάντες  λέγοντας πως ο κανονισμός δίνει το δικαίωμα στην Πρόεδρο να κρίνει και να αποφασίζει η ίδια για το αν θα πρέπει να διεξαχθεί ονομαστική ψηφοφορία και στη συγκεκριμένη περίπτωση κρίνει πως πρέπει.

Θύελλα, όρθιοι οι βουλευτές
Αμέσως ξέσπασε θύελλα αντιδράσεων με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη να ωρύεται και λέει «Ντροπή», μαζί του και ο έτερος γαλάζιος κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Γιάννης Βρούτσης.
Την ίδια ώρα και στο ΚΚΕ οι βουλευτές ήταν έξαλλοι με τη Λιάνα Κανέλλη να κάνει λόγο για απίστευτες καταστάσεις.

Αμέσως, οι βουλευτές της ΝΔ και του ΚΚΕ αποχώρησαν από την αίθουσα.

Εγινε κυβερνητική σύσκεψη

Σύμφωνα με πληροφορίες, συνεκλήθη κυβερνητική σύσκεψη μετά τον σάλο που προκλήθηκε στην ολομέλεια εξαιτίας της πρότασης της Χρυσής Αυγής να γίνει ονομαστική ψηφοφορία.

Αμέσως μετά, η Ζωή Κωνσταντοπούλου ανακοίνωσε από την έδρα ότι η ονομαστική ψηφοφορία ακυρώνεται.

Οι περισσότεροι από τους βουλευτές της ΧΑ που είχαν καταθέσει αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας δεν πήραν άδεια από τον εισαγγελέα φυλακών και δεν ήταν παρόντες στη Βουλή.

Υπενθυμίζεται πάντως πως το ΚΚΕ είχε ανακοινώσει πως θα απέχει από ενδεχόμενη ονομαστική ψηφοφορία αν η κα Κωνσταντοπούλου αποφασίσει «υπέρ» της Χρυσής Αυγής, αφού έτσι θα δίνει  στρώνει το χαλί στη Χρυσή Αυγή για να καλλιεργήσει κλίμα ανοχής υπέρ της.

Πηγή:iefimerida.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το