Κόσμος

Εγινε η πρώτη αγωγή για το Brexit -Από έναν Βρετανό κομμωτή

london

Ενας Βρετανός, τον οποίο ο δικηγόρος του περιγράφει ως «συνηθισμένο τύπο», κατέθεσε την πρώτη αγωγή, σχετικά με το Brexit.

Σε αυτήν υποστηρίζει ότι το κοινοβούλιο πρέπει να ψηφίσει για την ενεργοποίηση του άρθρου 50 και να μην γίνει αυτή η κίνηση με απόφαση μόνο του πρωθυπουργού. Πρόκειται για το άρθρο με το οποίο- όταν ενεργοποιηθεί- ορίζεται μία διετής προθεσμία για την αποχώρηση από την Ευρωπαϊκή Ενωση.

Δικαστής θα κάνει ακρόαση στις 19 Ιουλίου, προκειμένου να ορίσει το χρονοδιάγραμμα για τη διαδικασία, σύμφωνα με τα όσα είπε στο Bloomberg ο Ντομινίκ Τσέιμπερς, δικηγόρος που εργάζεται στην υπόθεση. Σύμφωνα με τον ίδιο, εκπροσωπεί τον Ντέιρ Ντος Σάντος, έναν Βρετανό κομμωτή.

«Είναι απλά ένας συνηθισμένος τύπος. Αν χάσει τα δικαιώματά του, θέλει αυτό να γίνει με τον σωστό και νόμιμο τρόπο», δήλωσε ο δικηγόρος για τον εντολέα του.

Ακόμη δεν είναι ξεκάθαρο το πότε και με ποιον τρόπο θα ενεργοποιήσει η βρετανική κυβέρνηση το άρθρο 50. Ο Ολιβερ Λέτουιν- ο υπουργός που επιβλέπει την προετοιμασία των διαπραγματεύσεων εξόδου- είπε στους βουλευτές αυτή την εβδομάδα ότι ο πρωθυπουργός έχει την ευθύνη της έναρξης της διαδικασίας και ότι το κοινοβούλιο.

Ομως αυτές οι δηλώσεις, σύμφωνα με τον Τσέιμπερς, αναμένεται να προκαλέσουν ένα «κύμα» αγωγών για το Brexit. Αλλωστε, ήδη η Mishcon de Reya, μία κορυφαία δικηγορική εταιρεία του Λονδίνου, έχει κάνει γνωστό πως εκπροσωπεί μία ομάδα πολιτών- χωρίς να τους κατονομάσει- οι οποίοι απειλούν επίσης να ακολουθήσουν τη νομική οδό. Αίτημα και των ίδιων να ψηφίσει το κοινοβούλιο για την ενεργοποίηση του άρθρου 50.

Πηγή www.iefimerida.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το