Κόσμος

Έγινε και αυτό: Κηδείες με… νοικιασμένα φέρετρα

Η αγορά «υπενοικίασης» ή το «δεύτερο χέρι» ζει πραγματικά μέρες άνθισης στα χρόνια της κρίσης. Τα περισσότερα αγαθά και πράγματα βρίσκονται σε προσφορά και μπορεί να αποκτηθούν. Μέχρι τώρα συναντούσαμε προσφορές και αγγελίες για ρούχα, είδη σπιτιού, ό,τι βάζει ο νους και οι… ανάγκες

Αυτό όμως που δεν φανταζόμασταν ποτέ ότι θα δούμε ως υπηρεσία πώλησης είναι φέρετρα. Δεν πρόκειται για μόδα αλλά για μοναδική επιλογή, για κάποιους που δεν έχουν την ευχέρεια να αγοράσουν ούτε τα της κηδείας.

Οπως σημειώνεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας Φιλελεύθερος (philenews.com) της Κύπρου -χώρα την οποία και αφορά το συγκεκριμένο ρεπορτάζ- η τιμή ενοικίασης κυμαίνεται στα 100 ευρώ και μετά την ταφή το φέρετρο επιστρέφει στον ιδιοκτήτη του.

Αν και η ταφή με ενοικιαζόμενα φέρετρα δεν έχει πάρει διαστάσεις, εκτιμάται ότι μελλοντικά θα κερδίσει έδαφος. Η αγορά φέρετρου της χαμηλότερης κατηγορίας κυμαίνεται περίπου στα 300 ευρώ και μπορεί να φτάσει μέχρι και τις €2.000-€3.000, αναφέρει η κυπριακή εφημερίδα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η νέα αυτή «τάση» φαίνεται να ενοχλεί τα γραφεία κηδειών που μιλούν μέχρι και για αθέμιτο ανταγωνισμό. Από πλευράς τους όσοι αναλαμβάνουν κηδείες και προφέρουν νοικιασμένα φέρετρα θεωρούν ότι προσφέρουν φτηνή λύση σε συγγενείς που δεν διαθέτουν αρκετά χρήματα και μάλιστα για κάτι το οποίο αν αγοραστεί θα χρησιμοποιηθεί μόνο μια φορά.

Προς το παρόν η επιλογή της ταφής με νοικιασμένα φέρετρα παρατηρείται σε κοινότητες και σε ένα δήμο στην Κύπρο.

Πηγή: philenews.com

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το