Πολιτισμός

Εγγραφές στις Σχολές Βυζαντινής Μουσικής και Αγιογραφίας

Για 73η συνεχή χρονιά θα λειτουργήσει και φέτος η Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος, που ιδρύθηκε το 1947 από τον αείμνηστο πρωτοψάλτη και καθηγητή Μανώλη Χατζημάρκο.
Η Σχολή είναι αναγνωρισμένη από την Ελληνική Πολιτεία, είναι πενταετούς φοιτήσεως και παρέχει τίτλους σπουδών, πτυχίο ιεροψάλτου, πτυχίο και δίπλωμα Βυζαντινής – Εκκλησιαστικής Μουσικής, που δίδουν στους κατόχους τους το δικαίωμα να επανδρώσουν τα ιεροψαλτικά αναλόγια της τοπικής μας Εκκλησίας, αλλά και να αποκτήσουν ένα επιπλέον εφόδιο για την επαγγελματική τους αποκατάσταση.

Διδάσκουν κορυφαίοι καθηγητές, πρωτοψάλτες και λαμπαδάριοι της τοπικής μας Εκκλησίας, συνεχιστές της πλούσιας ιεροψαλτικής παράδοσης του τόπου μας.
Οι εγγραφές ξεκίνησαν και θα πραγματοποιούνται κάθε μέρα, 6 μ.μ. – 8 μ.μ., στην έδρα της Σχολής (Αναλήψεως 164Α – Ογλ, πρώην Εκκλησιαστικό Λύκειο Βόλου). Τα μαθήματα για τη νέα σχολική χρονιά θα αρχίσουν τη Δευτέρα 9/9, στις 6 μ.μ.
Από φέτος θα λειτουργήσει και τμήμα Φωνητικής και Ορθοφωνίας, στο οποίο μπορεί να φοιτήσει κάθε ενδιαφερόμενος.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να λαμβάνουν πληροφορίες για τις εγγραφές και τα μαθήματα στα τηλέφωνα 24210 93517, 93509 και 6972 838348.
Επίσης, ξεκίνησαν και οι εγγραφές στη Σχολή Αγιογραφίας «Διά χειρός» (Αγίου Νικολάου 108), οι οποίες θα πραγματοποιούνται όλο τον Σεπτέμβριο καθημερινά, εκτός Σαββάτου και Κυριακής, 6 μ.μ. – 9 μ.μ.

Στη Σχολή διδάσκονται, επίσης, συντήρηση εικόνων, έργων ζωγραφικής και ξύλου, ψηφιδωτού και ξυλογλυπτικής.
Τα μαθήματα θα ξεκινήσουν την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου.
Τηλ. επικοινωνίας: 6972 225448, 24210 41058.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το