Πολιτισμός

Εγγραφές στις χορευτικές ομάδες του Λυκείου των Ελληνίδων Βόλου

Από την Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2018 ξεκινούν τα μαθήματα της νέας εκπαιδευτικής περιόδου που θα ταξιδέψουν παλιούς και νέους χορευτές, κάθε ηλικίας στην εκφραστική και αρμονική τέχνη του λαϊκού χορού.
Η παραδοσιακή μουσική, τα χορευτικά βήματα που την συνοδεύουν, οι αξιοθαύμαστες παραδοσιακές φορεσιές είναι, κατά κύριο λόγο, το τρίπτυχο που προσεγγίζει τη συγκεκριμένη δράση και αποτελεί ενδιαφέρουσα ενασχόληση για μικρούς και μεγάλους. Στις σύγχρονες παιδαγωγικές αντιλήψεις προτρέπεται η εκπαίδευση του παιδιού μέσω των αισθήσεων, όπου αναπτύσσεται η δημιουργική φαντασία και η μουσικότητα. Ο χορός είναι ο καλύτερος τρόπος για να γνωρίσει το παιδί το ρυθμό και να ελέγξει την ενστικτώδη διάθεσή του να κινηθεί. Η κίνηση και ο λόγος που σιγά-σιγά συνοδεύεται από νόηση δίνουν τις πρώτες βάσεις για την αρμονία και την μουσικοκινητική διαίσθηση που θα συντροφεύει την προσωπικότητά του σε όλη του τη ζωή.

Το Λύκειο των Ελληνίδων Βόλου με εμπειρία από το 1965, που ίδρυσε την πρώτη χορευτική ομάδα συνεχίζει με ανερχόμενη δράση την πορεία του, συγκεντρώνοντας μεγάλο αριθμό μελών στις χορευτικές του ομάδες στο Βόλο και τον Αλμυρό. Υποστηρίζεται από στελέχη -εμψυχωτές και αξιόλογους εκπαιδευτές, γνώστες του ελληνικού χορού. Οργανώνει με σεβασμό χορευτικές και μουσικές παραστάσεις που υμνούν και αναδεικνύουν τον πλούτο του πολιτισμού μας συνδέοντάς τον με την σημερινή πραγματικότητα, αφού ο χορός αποτελεί ζωντανό και αναπόσπαστο στοιχείο στη ζωή την Ελλήνων.
Οι εγγραφές ξεκίνησαν και θα διαρκέσουν μέχρι την Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2018. Στα τμήματα μπορούν να συμμετέχουν ενήλικες και παιδιά από πέντε ετών. Τα μαθήματα ξεκινούν από την Δευτέρα 1 Οκτωβρίου στο Βόλο. Πληροφορίες-εγγραφές στο γραφείο του Λ.Ε.Β (Κοραή 79) καθημερινά, τηλ. 2421033938- 2421305753 , 10:30-14:30 και για το Περιφερειακό Τμήμα Χορού Αλμυρού απογευματινές ώρες (18.00-20.00) και στα τηλέφωνα 6981834938 – 6973448897 .

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το