Κόσμος

«Έφυγε» σε ηλικία 90 ετών το πρώτο κορίτσι του Τζέιμς Μποντ

Εμφανίστηκε στη μεγάλη οθόνη πριν από πολλές δεκαετίες, κατοχυρώνοντας τον άτυπο τίτλο του «πρώτου κοριτσιού του Τζέιμς Μποντ». Η εντυπωσιακή μελαχρινή στάθηκε δίπλα στον Σον Κόνερι και προσέδωσε με την αύρα της άλλη διάσταση στην επική σειρά ταινιών, καθώς ακολούθησαν πολλά ακόμα «κορίτσια του Τζέιμς Μποντ». Η Eunice Gayson «έφυγε» σε ηλικία 90 ετών, βυθίζοντας στο πένθος τον χώρο του κινηματογράφου και όχι μόνο.
Οι συνάδελφοί της και άλλοι συντελεστές της διάσημης σειράς ταινιών, εξέφρασαν τη συγκίνησή τους για την απώλεια της ηθοποιού, λέγοντας χαρακτηριστικά:«Θα μας λείψεις τόσο πολύ».

Ως Sylvia Trench στην εμβληματική πρώτη ταινία του πράκτορα 007 των βρετανικών μυστικών υπηρεσιών, Dr No, έπαιξε δίπλα στον Σον Κόνερι με τον οποίο είχε τον διάλογο που έμεινε στην κινηματογραφική ιστορία:
-Θαυμάζω το θάρρος σας, κυρία…
-Trench, Sylvia Trench.
-Θαυμάζω την τύχη σας, κύριε…
Μποντ, Τζέιμς Μποντ

Η Sylvia Trench αρχικά προοριζόταν για τον επιφανή ρόλο της Μις Πανίπενι, της ερωτευμένης με τον πράκτορα 007 γραμματέως των μυστικών υπηρεσιών, αλλά τελικά πήρε τον ρόλο του «πρώτου κοριτσιού» του Τζέιμς Μποντ, στις δύο ταινίες που αποτέλεσαν το έναυσμα για μία επική κινηματογραφική σειρά αυτοτελών ιστοριών.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το