Τοπικά

«Έφυγε» ο Νίκος Ζάχος

«Έφυγε» από κοντά μας στις 29 Μαΐου 2019 και ετάφη στο Μαλανδρέλι Άργους ο δάσκαλος Νίκος Ζάχος.
Ο Νίκος Ζάχος γεννήθηκε στο Μαλανδρέλι Άργους, σπούδασε στη Μαράσλειο Παιδαγωγική Ακαδημία και μετά τη στρατιωτική του θητεία διορίστηκε δάσκαλος.
Δίδαξε σε πολλά Δημοτικά Σχολεία του εξωτερικού και του εσωτερικού: Σε ελληνικά σχολεία της Αυστραλίας και του Βελγίου, σε Δημοτικά Σχολεία των Αθηνών και από το 1982 σε Δημοτικά Σχολεία του Βόλου και της Ν. Ιωνίας. Τα τελευταία χρόνια υπηρέτησε ως διευθυντής στο 14ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου. Η προσφορά του στο παιδί και στην παιδεία των μαθητών του υπήρξε πολύ σημαντική.
Ο Ν.Ζ. υπήρξε ένας εξαίρετος συνάδελφος και φίλος, ένας άνθρωπος ευαίσθητος, κοινωνικός, πρόσχαρος και αγαπητός από όλους όσοι τον γνώρισαν.
Στις παρέες του, είτε φιλικές είτε συναδελφικές, έχαιρε μεγάλης εκτίμησης για τον αυθόρμητο και καλοκάγαθο χαρακτήρα του, τα πειράγματά του, τον τρόπο με τον οποίο αφηγούνταν μικροχαρές και μικρολύπες της ζωής του.
Ο Νίκος παντρεύτηκε τη Βολιώτισσα Κατερίνα Ζούζουλα, με την οποία απέκτησαν δύο παιδιά, τον Τάσο και τη Μαρία, και τρία εγγόνια.
Οι οικείοι του, οι συγγενείς, οι φίλοι και συνάδελφοί του, εύχονται να είναι ελαφρύ το χώμα της γενέθλιας γης που τον σκέπασε.

Παναγιώτης Χόντζιας

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το