Τοπικά

Έφυγε από την ζωή ο επίτιμος Λυκειάρχης Κωνσταντίνος Σουλιώτης

Φτωχότερος είναι πλέον ο πνευματικός κόσμος καθώς σήμερα έφυγε από την ζωή ο επίτιμος Λυκειάρχης, πολυγραφότατος συγγραφέας και στενός συνεργάτης της Μητρόπολης Δημητριάδος Κωνσταντίνος Σουλιώτης.
Ο εκλιπών Θεολόγος εκπαιδευτικός, γεννήθηκε το 1934 στο Καππά Καρδίτσας, τελείωσε το δημοτικό σχολείο του χωριού του και το οκτατάξιο γυμνάσιο Φαναρίου, ενώ σπούδασε στην Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, από όπου έλαβε το πτυχίο του το 1957.
Μετά την ολοκλήρωση των στρατιωτικών του υποχρεώσεων, ως έφεδρος Αξιωματικός του Πυροβολικού, υπηρέτησε ως καθηγητής στο Ζωγράφειο Γυμνάσιο και στην Μεγάλη του Γένους Σχολή, στην Κωνσταντινούπολη, στα Γυμνάσια και Λύκεια Σκοπέλου, ως δ/ντής, Τυρνάβου και Αγιάς, ως δ/ντής, Βελεστίνου, Ν. Ιωνίας, Εσπερινό Βόλου, Β΄ Θηλέων Βόλου και στην Δ/νση Μέσης Εκαπίδευσης Μαγνησίας, ως δ/ντής Γραφείου.

Την διετία 1972-1974, κατόπιν εξετάσεων, εισήχθη και φοίτησε στο Διδασκαλείο μετεκπαίδευσης μείζονος διαρκείας, στα παιδαγωγικά και στην ψυχολογία. Το 1977 μετατάχτηκε στην Εκκλ/κή εκπαίδευση και υπηρέτησε ως Σχολάρχης, επί 16 χρόνια, στο Μέσο Εκκλ/κό Φροντιστήριο και στο Εκκλ/κό Λύκειο Βόλου, απ’ όπου συνταξιοδοτήθηκε. Διετέλεσε πρόεδρος της ΕΛΜΕ Μαγνησίας, οργανωτικός Γραμματέας της ΟΛΜΕ, πρόεδρος του Συλλόγου Εφέδρων Αξιωματικών Μαγνησίας, πρόεδρος του Συλλόγου Καρδιτσιωτών Βόλου και επί επταετία Δ/ντής του Ρ/Σ «Ορθόδοξη Μαρτυρία» της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος.

Με την σύζυγό του, αείμνηστη Φιλόλογο Πολυτίμη, απέκτησαν τρία παιδιά και επτά εγγόνια.

Για το πολύπτυχο και πολύτιμο Εκπαιδευτικό και εν γένει πνευματικό του έργο είχε τιμηθεί, προ ετών, με την Ανώτατη Τιμητική Διάκριση της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος, τον Χρυσό Σταυρό μετά Διπλώματος, διά χειρών του Μητροπολίτη κ. Ιγνατίου.
Η εξόδιος ακολουθία του Κωνσταντίνου Σουλιώτη θα τελεστεί την Τρίτη 27/11/2018, στις 11π.μ. στον Ι. Ναό Αναλήψεως του Χριστού Βόλου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το