Τοπικά

Έφυγε από τη ζωή ο Λαρισαίος ποιητής Γιώργος Βουλγαράκης

«Έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 74 ετών ο ποιητής Γιώργος Βουλγαράκης.
Ο Γιώργος Δαμ. Βουλγαράκης γεννήθηκε στη Λάρισα, σπούδασε νομική και παντρεύτηκε τη φαρμακοποιό Δώρα Ακρίβου με την οποία απέκτησε δύο κόρες.
Έχει εκδώσει διάφορα νομικά βιβλία και πέντε ποιητικές συλλογές. Καθιέρωσε τη σειρά Μουσική του εκδοτικού οίκου Σ.Ι. Ζαχαρόπουλος και ο ίδιος επιμελήθηκε τους πρώτους τόμους της, αναλαμβάνοντας και την ποιητική προσαρμογή των μεταφράσεων στις όπερες. Ήταν μέλος της Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών.
Ποιήματά του περιλαμβάνονται σε ανθολογίες και έχουν μεταφραστεί.

Διετέλεσε Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, Σύμβουλος της Μελίνας Μερκούρη τη δεκαετία του ’80 στο Υπουργείο Πολιτισμού και Σύμβουλος στο Υπουργείο Παιδείας.
Ήταν Αντιπρόεδρος του Φεστιβάλ Αθηνών.
Συλλυπητήρια δήλωση για το θάνατό του εξέδωσε ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απόστολος Καλογιάννης αναφέροντας τα εξής: “Με θλίψη πληροφορήθηκα την απώλεια του νομικού και ποιητή Γιώργου Βουλγαράκη, ο οποίος έχει αφήσει τη δική του σφραγίδα στην πορεία του πολιτισμού στη χώρα μας.

Είχα τη χαρά και την τιμή να συνεργαστώ στενά μαζί του στην προσπάθεια της πόλης στο πλαίσιο του θεσμού της «Πολιτιστικής Πρωτεύουσας». Ατελείωτες συζητήσεις , ανταλλαγές απόψεων και προτάσεων. Μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση το πάθος του για τον πολιτισμό αλλά και η αγάπη του για την Λάρισα.
Εκφράζω τα συλλυπητήρια μου στους οικείους του.”

Πηγή: onlarissa.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το