Τοπικά

Έφυγε από τη ζωή η Αγνή Σκουζού

Ο εθελοντισμός και η αγάπη της για προσφορά τη συντρόφευαν σε όλη τη ζωή της. Η Αγνή Σκουζού έφυγε σήμερα από τη ζωή σε ιδιωτική κλινική όπου νοσηλευόταν, μετά από πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζε. Απόφοιτη της Παντείου, διευθύντρια παιδικού σταθμού και με καταγωγή από τα Ιωάννινα η συνταξιούχος εκπαιδευτικός ήταν ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου «Φίλοι του Νοσοκομείου Βόλου», ενώ από το 1997 έως το 2012 διετέλεσε και πρόεδρός του. Η προσφορά της στο Νοσοκομείο Βόλου ήταν μεγάλη, ενώ ίδρυσε και την ομάδα συμπαράστασης για ασθενείς, βοηθώντας όσους δεν είχαν συνοδούς. Μάλιστα με πρωτοβουλία του Συλλόγου «Φίλοι του Νοσοκομείου Βόλου» και την οικονομική στήριξη του ευεργέτη Χαράλαμπου Τσιμά ιδρύθηκε και ο Ξενώνας Συνοδών Ασθενών δίπλα από το Νοσοκομείο. Η Αγνή Σκουζού είχε βραβευθεί δύο φορές από Προέδρους της Δημοκρατίας, τον Κωστή Στεφανόπουλο και τον Κάρολο Παπούλια.
Η Αγνή Σκουζού ήταν γνωστή στην τοπική κοινωνία του Βόλου για την εθελοντική της δραστηριότητα σε διάφορους συλλόγους όπως των Οδηγών, των «Φίλων της Αγάπης», της ΧΕΝ και του Λυκείου Ελληνίδων Βόλου. Παράλληλα υπήρξε δραστήριο μέλος και του Συλλόγου Ηπειρωτών.
Παντρεύτηκε τον γνωστό ξυλέμπορο του Βόλου Πασχάλη Σκουζό και απέκτησαν έναν γιο. Ο σύζυγός της απεβίωσε τον Ιανουάριο του 2020.
Η κηδεία της θα γίνει την Τρίτη 27 Οκτωβρίου στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στον Βόλο.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το