Τοπικά

“Καρφώνει” τον Γραμματέα της Αποκεντρωμένης ο Κουρουμπλής για την υπόθεση του Μπέου

mpeos1

Εξηγήσεις για το γεγονός ότι η Αποκεντρωμένη καθυστέρησε σημαντικά να θέσει σε αργία τον Α. Μπέο μετά την έκδοση αμετάκλητου βουλεύματος ζήτησε ο βουλευτής Μάκης Μπαλλής και ο Π. Κουρουμπλής απάντησε ότι «έχουν εντοπιστεί αδυναμίες του ισχύοντος νομοθετικού πλαισίου που οδηγούν σε – αντικειμενικές ή σκόπιμες – καθυστερήσεις και δυσκολίες στην άμεση θέση σε αργία των αιρετών, όπου αυτό απαιτείται».

Τις λεπτομέρειες σχετικά με την κίνηση των διαδικασιών για τη θέση σε αργία του Δημάρχου Βόλου Αχιλλέα Μπέου, εκθέτει ο υπουργός Εσωτερικών  Παναγ. Κουρουμπλής στην απάντησή του προς τον βουλευτή Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ Μάκη Μπαλλή που είχε καταθέσει σχετική ερώτηση.

Οπως φαίνεται από την απάντηση, υπήρξε καθυστέρηση μηνών στην εφαρμογή όσων προβλέπει η νομοθεσία για τη θέση σε αργία αιρετού που παραπέμπεται για κακούργημα με αμετάκλητο βούλευμα και έχουν επιβληθεί περιοριστικοί όροι. Μάλιστα, στο έγγραφο του υπουργού τονίζεται ότι «έχουν εντοπιστεί αδυναμίες του ισχύοντος νομοθετικού πλαισίου που οδηγούν σε – αντικειμενικές ή σκόπιμες – καθυστερήσεις και δυσκολίες στην άμεση θέση σε αργία των αιρετών, όπου αυτό απαιτείται». Οπως προκύπτει, η προερχόμενη από την πλευρά της Αποκεντρωμένης Διοίκησης καθυστέρηση ξεπεράστηκε μετά από ενέργειες του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών Κώστα Πουλάκη, ο οποίος στο διάστημα Οκτωβρίου-Νοεμβρίου 2015 παρέλαβε από την Εισαγγελία Αθηνών τα σχετικά έγγραφα για την «άρση των αμφιβολιών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης» ως προς το αμετάκλητο του παραπεμπτικού βουλεύματος αλλά και την θεμελίωση του δικαιώματος του ΓΓ της Αποκεντρωμένης να επιβάλλει το εν λόγω διοικητικό μέτρο της αργίας.

 

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το