Ελλάδα

Εφτασε στην Κέρκυρα το κρουαζιερόπλοιο MSC Opera – Αποβιβάστηκαν οι επιβάτες

Στην πόλη της Κέρκυρας βρίσκονται επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου MSC Opera, το οποίο νωρίς το μεσημέρι έδεσε στο λιμάνι του νησιού και μετά το συναγερμό για κορωνοϊό που σήμανε την Τετάρτη.

Αξίζει να τονιστεί ότι την Τετάρτη το κρουαζιερόπλοιο τέθηκε σε κατάσταση συναγερμού και ενώ οι επιβάτες ήταν σε εκδρομή στην Αθήνα, αφότου διαπιστώθηκε πως Αυστριακός επιβάτης που έκανε το ίδιο ταξίδι με το MSC OPERA μεταξύ 17 και 28 Φεβρουαρίου, διαπιστώθηκε στις 3 Μαρτίου, θετικός στον κορωνοϊό στην Ιταλία.

Την Πέμπτη, το κρουαζιερόπλοιο έδεσε στο λιμάνι της Κέρκυρας και μετά την προβλεπόμενη άδεια που πήραν από τον ΕΟΔΥ οι επιβάτες αποβιβάστηκαν από το κρουαζιερόπλοιο ενώ όπως αναφέρουν πληροφορίες του kerkyrasimera.gr, ο καπετάνιος διαβεβαίωσε ότι δεν συντρέχει κανένας κίνδυνος. Τουριστικά λεωφορεία και ταξί βρίσκονται στον χώρο του λιμανιού για να παραλάβουν τους επιβάτες και να τους ξεναγήσουν στο νησί. Σύμφωνα πάντως με τον επόπτη Δημόσιας Υγείας, Γιάννη Λίγκα ελέγχθηκαν τα πιστοποιητικά υγείας των επιβατών και δόθηκε το πράσινο φως για την αποβίβασή τους.

Από την πλευρά του ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΛΚΕ, Σπύρος Ζερβόπουλος, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι ακολουθήθηκαν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες και έτσι ανοίγει αυλαία η νέα τουριστική σεζόν για την Κέρκυρα.

Η ανακοίνωση της MSC Cruises
Σε ανακοίνωσή της σήμερα η εταιρεία MSC Cruises τονίζει ότι σε όλους τους επιβάτες επετράπη αποβιβασιστούν. Ειδικότερα αναφέρει: «Το MSC Opera σήμερα – Πέμπτη 5 Μαρτίου – αγκυροβόλησε στο λιμάνι της Κέρκυρας. Στο πλοίο της MSC Cruises βρίσκονται 1.579 επιβάτες και 723 μέλη του πληρώματος, συνολικά 2.302 άτομα. Σε όλους τους επιβάτες επετράπη να αποβιβαστούν, όπως είχε προγραμματιστεί. Ουδέποτε τέθηκαν σε καραντίνα επιβάτες ή πλήρωμα και όλοι μπορούσαν να κάνουν ελεύθερη χρήση των εγκαταστάσεων και των εστιατορίων του πλοίου πριν αναχωρήσει χθες από τον Πειραιά για την Κέρκυρα.

Οι υπεύθυνοι των υγειονομικών αρχών στην Κέρκυρα επιβιβάστηκαν νωρίτερα στο πλοίο όπως ορίζει η κοινή ναυτική πρακτική, για να αναθεωρήσουν τα πλήρη ιατρικά αρχεία του πλοίου, όπως συνέβη και χθες στον Πειραιά και εκτίμησαν ότι δεν χρειάζονται πρόσθετα υγειονομικά μέτρα πέρα από τα υπάρχοντα αυστηρά προληπτικά μέτρα υγείας του σκάφους.

Οι ελληνικές αρχές ολοκλήρωσαν την εκτίμηση του πλοίου χθες στο λιμάνι του Πειραιά και του έδωσαν άδεια να πλεύσει προς την Κέρκυρα. Οι επιβάτες και το πλήρωμα παρέμειναν στο πλοίο χθες για τρεις ώρες, ενώ οι αρμόδιοι προχώρησαν σε αξιολόγηση των ιατρικών αρχείων του σκάφους.

Ο έλεγχος έγινε για να εκτιμηθεί εάν πρέπει να τεθούν σε εφαρμογή πρόσθετα μέτρα για την υγεία επί του πλοίου μετά από αναφορές ότι ένας επιβάτης που είχε αποβιβαστεί από το πλοίο πριν από έξι ημέρες είχε βρεθεί θετικός στον κορωνοϊό COVID-19 δύο ημέρες μετά την επιστροφή του στην Αυστρία μέσω της Βόρειας Ιταλίας. Δεν έχει αναφερθεί ασθένεια σήμερα, ούτε χθες, μεταξύ των 2.302 επιβατών και του πληρώματος».

Πηγή: Έθνος

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το